RTV Pančevo.

RTV Pančevo.

Radio Televizija Pančevo je preduzeće koje je registrovano za emitovanje televizijskog i radijskog programa. Radio Pančevo je počelo da radi u aprilu 1980. godine, TV Pančevo u decembru 1992. godine, dok je internet stranica RTV Pančevo prvi put postavljena 21. decembra 2009. godine.

Potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin odgovorio Borelju i Varheljiju: Ili poštujte sve žrtve ili prestanite da se pravite da poštujete bilo čije

"Da su Borelj i Varhelji samo jednom rekli da je smrt 3.267 ubijenih Srba u Podrinju jedan od najmračnijih trenutaka u istoriji Evrope, prećutao bih što Srebrenicu zovu genocidom. Da su samo jednom došli na bratunačko groblje i zagledali se u slike poklane srpske dece, prećutao bih što svake godine broj žrtava u Srebrenici raste, a što i mnogi živi obilaze svoje grobove u Srebrenici kao da su tamo ubijeni i sahranjeni. Da su Borelj i Varhelji samo jednom rekli da je Naser Orić zločinac, lično odgovoran za desetine zaklanih srpskih civila, a posebno za pobijene Srbe na Božić u selu Kravica, prećutao bih što licemerno pozivaju na pomirenje, a potrošili su decenije na kažnjavanje samo Srba. Ali, pošto nikada nisu pokazali da su crne marame majki iz Bratunca vredne saučešća i poštovanja bar koliko i bele marame majki Srebrenice, i pošto nikada niste spustili ni cvet, ni suzu ni na jedan srpski grob, niti obišli ni jedno stratište, nemate moralno, a samim tim ni jedno drugo pravo da nam zamerate bilo šta, niti da nas ocenjujete ili učite. Zato vam neću prećutati ništa i nikada vam neću dopustiti da mislite da nema nikoga ko će vas suočiti sa istinom. Smenjujte, stavljajte pod sankcije, ali kako uklonite jednog koji govori, na njegovo mesto doćiće drugi koji će biti glasniji i hrabriji i borbeniji. Ili poštujte sve žrtve ili prestanite da se pravite da poštujete bilo čije", poručio je potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin reagujući na zajedničko saopštenje Visokog predstavnika Evropske unije Žozepa Borelja i evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija u kome su istakli da je „genocid u Srebrenici jedan od najmračnijih trenutaka u modernoj evropskoj istoriji".