RTV Pančevo.

RTV Pančevo.

Radio Televizija Pančevo je preduzeće koje je registrovano za emitovanje televizijskog i radijskog programa. Radio Pančevo je počelo da radi u aprilu 1980. godine, TV Pančevo u decembru 1992. godine, dok je internet stranica RTV Pančevo prvi put postavljena 21. decembra 2009. godine.

O nama

Televizija Pančevo počela je da emituje signal 16. decembra 1992. godine. Tada je Televizija Pančevo funkcionisala kao deo Novinsko- izdavačkog preduzeća „Pančevac“. Nakon podele tog Preduzeća 1994. godine formirana je RTV Pančevo. Do 2015. naša kuća funkcionisala je kao javno preduzeće. Procesom privatizacije iste godine naša kuća postaje privatno preduzeće pod imenom Radiotelevizija Pančevo d.o.o.

Proces privatizacije omogućio je razvijanje programskog koncepta, tehnike i kvaliteta sadržaja. Radio Televizija Pančevo danas poseduje mobilne linkove i emituje program 24 sata dnevno. Preraspodelom frekvencija RTV Pančevo danas svoj signal emituje na region Južnog Banata čime je jasno promenjen programski koncept: mi smo radio-televizija koja je u potpunosti u službi gledalaca čitavog Južnog Banata.

Radio Televizija Pančevo danas emituje sedam sati živog informativnog programa dnevno, pravi različite emisije, ima kvalitetan muzički i serijski program. Tu su i filmovi, tok- šou programi, dokumentarci, zanimljive emisije iz eksterne produkcije.

Naš program, jutarnji i popodnevni sadrži sve informacije važne za funkcionisanje grada Pančeva i čitavog Južnog Banata kao i vesti iz zemlje i sveta….

Televizija Pančevo emituje se u digitalnom formatu sa Vršačkog brega u prvom multipleksu na kanalu 25, 506 MHz. Aktivna su i dva gap fillera, Bela Crkva i Milića brdo takodje na 25 kanalu, 506 MHz Vršca. Program naše kuće emituje se i putem kablovskih i IPTV operatera. Na području Pančeva i ostalih gradova u Južnom Banatu program RTV Pančevo emituje se i u IPTV mreži, SBB-u, Orionu-u, AVCOM-u, MADNET i ostalim lokalnim provajderima.

Radio Televizija Pančevo je prema istraživanju IPSOS-A 2017. lider u kada je u pitanju poverenje građana o izveštavaju o Južnom Banatu.

Nagrade:

– 1998. godine – nagrada „Jug Grizelj“ – nagrada Međunarodnog instituta za štampu iz Beča za izveštavanje tokom bombardovanja 1999. godine. – oktobar 1999 – „Oktobarska nagrada Pančeva“