RTV Pančevo.

RTV Pančevo.

Radio Televizija Pančevo je preduzeće koje je registrovano za emitovanje televizijskog i radijskog programa. Radio Pančevo je počelo da radi u aprilu 1980. godine, TV Pančevo u decembru 1992. godine, dok je internet stranica RTV Pančevo prvi put postavljena 21. decembra 2009. godine.

Dragoljub Zbiljić, predsednik Zajednice Super i Prve lige potvrdio: Dva bonus igrača od naredne sezone

FSS

Predsednik Zajednice fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije Dragoljub Zbiljić rekao je danas da je za apsolutno poštovanje zakona i da će predložiti Izvršnom odboru da se pravilo o dva bonus igrača primenjuje od sezone 2025/26 godine.

-Imao sam juče telefonski razgovor sa predsednikom FSS gospodinom Džajićem i očekujem mejl od FSS na osnovu koga ću izaći pred IO Zajednice. Ono što će biti moj predlog kao predsednika zajednice Super i Prve lige Srbije je da poštujemo zakon uvek i na svakom mestu, a to znači da se pravilo o dva bonusa primenjuje od sezone 2025/26, s obzirom na to da smo na 10 dana od početka takmičarske sezone - istakao je Zbiljić.

Ne želim da ovo pravilo usvajamo na silu za ovu sezonu i da bilo kome u prvoj godini svog mandata služim kao alibi za eventualno loše rezultate, naglasio je Zbiljić.

-Takođe, predložiću svom IO da još jednom prođemo kroz tekst predloga jer sam lično protiv toga da bonus budu igrači koji igraju za druge reprezentacije. Dakle, moj stav je da su dva bonusa jako dobro rešenje za unapređenje srpskog fudbala jer bismo motivisali klubove da razvijaju i unapređuju omladinske skole, ali isključivo da ti igrači budu ili reprezentativci Srbije ili da ne igraju ni za jedan državni tim. Sama ideja da reprezentativci drugih zemalja na ime dvojnog državljanstva kod nas u ligi budu bonusi za mene je neprihvatljiva - zaključio je Zbiljić.

Za predlog od dva bonus igrača mlađa od 1. januara 2002. godine bili su svi klubovi, sem Partizana.