RTV Pančevo.

RTV Pančevo.

Radio Televizija Pančevo je preduzeće koje je registrovano za emitovanje televizijskog i radijskog programa. Radio Pančevo je počelo da radi u aprilu 1980. godine, TV Pančevo u decembru 1992. godine, dok je internet stranica RTV Pančevo prvi put postavljena 21. decembra 2009. godine.

Ministar Đurić: Srbija sve značajnija investiciona destinacija za Ameriku

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Marko Đurić učestvovao je danas u Vašingtonu na poslovnom okruglom stolu Američko-srpskog poslovnog saveta (ASBC).

„Srbija je „bum destinacija“ za investicije i glavna poruka na upravo održanom Srpsko-američkom poslovnom savetu, ovde u Vašingtonu, bila je - dođite u Srbiju. Zato što je Srbija zemlja koja se ogromnom brzinom razvija, u kojoj poslovne šanse danas predstavljaju sigurnu investiciju za sutra, sa stopom rasta od 4,7 posto u prvom semestru ove godine, sa EXPO u koji investiramo oko 17 milijardi dolara, sa rastućim IT sektorom, sa radnom snagom koja je obrazovana, kompetentna i odlučna, sa institucijama koje se bore za svakog stranog investitora i sa širom otvorenim vratima za američke investicije mislim da se izdvajamo po kvalitetu“, naglasio je ministar Đurić. 

Do kraja godine, kako je istakao, naša zemlja će dobiti još jedno formalno unapređenje u statusu našeg investicionog rejtinga. 

„Naš monetarni sistem je toliko stabilan da se duže od jedne decenije nije promenio niti za jotu kurs naše valute. Mislim da zbog toga, ovde u Americi, postajemo velika vest kao investiciona destinacija, a američka ekonomija stoji bolje nego evropska ekonomija. Za nas je veoma značajno, za naš životni standard, za našu privredu, što Srpsko-američki poslovni savet, koji smo osnovali ovde prošle godine kada sam bio ambasador, nastavlja da radi punom parom“, zaključio je ministar Đurić.

Prema rečima Erika Stjuarta, predsednika ASBC i predsednika Američko-centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA) sa sedištem u Vašingtonu, mnoge američke kompanije održale su sastanke sa ministrom Đurićem kako bi razgovarale o potencijalnim investicijama, otvaranju radnih mesta i proširenju poslovanja u Srbiji. 

„Veoma smo uzbuđeni jer smatramo da je sada zaista idealno vreme za poslovanje u Srbiji. Vlada Srbije, narod i kompanije veoma su otvoreni za saradnju. Radujemo se jer smo dugo čekali da Srbija postane mesto za poslovanje i kada je reč o poslovanju na  Zapadnom Balkanu, ne postoji bolje mesto za to u ovom trenutku“, rekao je Stjuart.

Stjuart je podsetio da je Asocijacija prošle godine organizovala da delegacija američkih privrednika poseti Beograd, dodajući da će takva poseta biti upriličena i ove godine. 

„Nastavićemo da jačamo odnose između Amerike i Srbije i da pronalazimo načine za zajedničko poslovanje u cilju povećanja zarada u Srbiji, rasta investicija i otvaranja novih radnih mesta. Sada je idealno vreme za to. Podržavamo ulazak Srbije u EU i želimo da srpsko-američki odnosi budu na najvišem nivou“, poručio je Stjuart. 

Okrugli sto okupio je članice Američko-srpskog poslovnog saveta, među kojima su renomirane američke kompanije Behtel, UGTR rieuablz, Viza, Siti, ADM, Palo Altonetvorks, Vestinghaus i drugi.