RTV Pančevo.

RTV Pančevo.

Radio Televizija Pančevo je preduzeće koje je registrovano za emitovanje televizijskog i radijskog programa. Radio Pančevo je počelo da radi u aprilu 1980. godine, TV Pančevo u decembru 1992. godine, dok je internet stranica RTV Pančevo prvi put postavljena 21. decembra 2009. godine.

VJT Pančevo: Pokrenuta istraga protiv troje osumnjičenih za neovlašćenu prodaju lekova

Više javno tužilaštvo u Pančevu je 7. jula donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih A.K. (rođen 1973. godine) iz Vršca, J.J. (rođen 1988. godine) iz Kuštilja i V.C. (rođen 1972. godine) iz Vršca, zbog postojanja osnova sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su dana 5.7.2024. godine oko 21.20 časova, u kući u Vršcu, u ulici Gudurički put, zajedno i po prethodnom dogovoru neovlašćeno radi prodaje držali 128.235 tableta lekova proizvođača ,,Hemofarm“ i ,,Galenika“, i to 69.405 tableta leka Ksalol, 39.630 tableta leka Rivotril, 9.600 tableta lekova Bensedin i Diazepam i 9.600 tableta leka Bromazepam, a koji lekovi u sebi sadrže supstance koje su proglašene za opojne droge.Nakon saslušanja osumnjičenih u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, Viši sud u Pančevu je po predlogu tužilaštva odredio pritvor protiv osumnjičenih u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja.