16. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo

O radiju

Eksperimentalni program Radio Pančeva u trajanju od 7 minuta bio je emitovan 30. aprila 1980. godine tačno u podne. Na početku pripreman je program u trajanju od četiri  sata i bio je baziran na lokalne teme i događaje. Tokom vremena program je polako počeo da se širi i postaje sve duži. Tada je Radio funkcionisao kao deo  Novinsko- izdavačkog preduzeća „Pančevac“. Nakon podele tog Preduzeća 1994. godine formirana je RTV Pančevo. Do 2015. naša kuća funkcionisala je kao javno preduzeće. Procesom privatizacije iste godine naša kuća postaje privatno preduzeće pod imenom Radiotelevizija Pančevo d.o.o.

Proces privatizacije omogućio je razvijanje programskog koncepta, tehnike i kvaliteta sadržaja. Radio Televizija Pančevo danas poseduje mobilne linkove i emituje program 24 sata dnevno. Preraspodelom frekvencija RTV Pančevo danas svoj signal emituje na region Južnog Banata čime je jasno promenjen programski koncept: mi smo radio-televizija koja je u potpunosti u službi gledalaca čitavog Južnog Banata.

Radio Televizija Pančevo danas emituje sedam sati živog informativnog programa dnevno, pravi različite emisije, ima kvalitetan muzički i serijski program. Tu su i filmovi, tok- šou programi, dokumentarci, zanimljive emisije iz eksterne produkcije.

Naš program, jutarnji i popodnevni  sadrži sve informacije važne za funkcionisanje grada Pančeva i čitavog Južnog Banata kao i vesti iz zemlje i sveta….

Radio Pančevo deo je RTV Pančevo  je regionalna radio – stanica za teritoriju Pančeva i Kovina, a emituje 24 sata programa dnevno a informativnu okosnicu čine vesti i jutarnji program „Svitanje“.

Radio Televizija Pančevo je prema istraživanju IPSOS-A 2017. lider u kada je u pitanju poverenje građana o izveštavaju o Južnom Banatu.

NAGRADE

– 1998. godine – nagrada „Jug Grizelj“ – nagrada Međunarodnog instituta za štampu iz Beča za izveštavanje tokom bombardovanja 1999. godine. – oktobar 1999 – „Oktobarska nagrada Pančeva“

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija