15. juna 2024.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Info table za bolje informisanje putnika Pantransporta

                   Pantransport postavio je inforamacione panele   na dva autobuska stajališta u ulici vojvode Radomira Putnika. Na informacionim tablama nalaze se podaci o broju autobusa i vremenu dolaska određene linije  na stajalište.

U ulici vojvode Radomira Putnika na autobuskom stajalištu  kod Nacionalne službe za zapošljavanje i preko puta postavljeni su informacioni paneli  kako bi putnici znali kada koji gradski autobus  stiže na ta dva stajlišta. Putnici u svakom mometnu zahvaljujujći ovim informacijama znaju  koliko treba da čekaju svoj autobus.

– Informacione table su postavljene ovde kod Zavoda za zapošljavanje i sa preke strane, to su dva najfrekventnija stajališta, preko kojih idu sve naše linije. Ovi displejevi  pokazuju samo gradske linije  2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 i 14 , dok ne pokazuju prigradske linije, kao što je linija za Kačarevo ili BNS jer ti autobusi ne koriste ova stajališta, oni završavaju svoju vožnju na autobuskoj stanici. Prikaz je veoma jednostavan jer pokazuje liniju, očekivano vreme kada stiže na stanicu i koliko je stanica udaljen autobus. Postoji algoritam po kome se to izračunava a svi naši autobusi imaju  GPS praćenje,  i tako se locira vozilo u datom trenutku i najavljuje kada će stići na ovo stajalište. Vozač se prijavi i algoritam izračuna kada će se vozilo pojaviti na ovom stajalištu, rekao je Ivan Cvetanović – šef saobraćaja u Pantransportu.

U Pantransportu  veruju da će ovi informacioni paneli  biti od velike korsti putnicima koji koriste autobuse Pantransporta, pa u budućnosti veruju da će biti postavljeno još ovakvih tabli  na prometnim stajalištima u gradu.

– Zaista je veoma korisno,  putnicima najviše znači jer kada dođu mogu da vide za koliko minuta im stiže autobus, mogu da odu do bankomata ili trafike dok ga čekaju. Sigurno da postoji još stajališta kao što je kod GU, Tržnog centra, kod Snežane, kod Robne kuće ili kod Bolnice. Postoji nekoliko tačaka gde je to zaista potrebno i mi se nadamo da će do postavljanja novih info tabli  u nekom momentu i doći, rekao je Ivan Cvetanović – šef saobraćaja u Pantransportu.

Na informacionim panelima takođe se nalaze i informacije o trenutnoj temperaturi, tu je i datum, kao i  sat.

Related posts

U Plandištu raspisan Konkurs za dodelu novčanih nagrada studentima

U Beloj Crkvi proglašena lista broj jedan: „Aleksandar Vučić – Bela Crkva sutra“

Millennium Team i ove godine podržava Sportske igre mladih

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija