15. juna 2024.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Sport Vesti

U Veslački klub „Tamiš“ stiglo dvanaest novih čamaca

Veslački klub „Tamiš“ nedavno je nabavio 12 novih čamaca iz Velike Britanije. Ovaj sportski klub jedan je od onih sa najdužom tradicijom u Pančevu i beleži zapažene rezultate u ovogodišnjoj takmičarskoj sezoni. Pančevačkim veslačima u junu predstoji državno i evropsko prvenstvo.

Da je Veslački klub „Tamiš“ izuzetno uspešan, Pančevci već vrlo dobro znaju. Svaki susret sa trenerom kluba, Ognjenom Matijevićem, donosi nam vesti o osvojenim novim medaljama. Ovog puta  čuli smo i priču o jednom nesvakidašnjem poduhvatu pančevačkih veslača.

Klub je zahvaljujući prikupljenim donacijama, nabavio dugopriželjkivani novi osmerac, i još nekoliko čamaca što će svakako obradovati naše sugrađane. Zanimljivo je, međutim to da je tu vrednu opremu do Pančeva dopremio iz Velike Britanije Ognjen Matijević uz pomoć dvojice članova Upravnog odbora kluba. 

-Jedan dan smo putovali do Beča, sledeći dan smo putovali do Frankfurta, pa od Frankfurta do Oksforda. Posle par dana u Velikoj Britaniji, gde smo pokupili čamce, otišli smo do Pariza, pa od Pariza do Remsa, od Remsa do Beča, pa onda do Srbije. Za sedam dana skoro 7000 kilometara! A naš klub smo obogatili sa dvanaest novih čamaca koji će biti korišćeni od strane naših veslača.

Putovanje po Evropi donelo je „Tamišu“ pored osmerca, i pet četveraca, pet dublova i jedan skif. Početne sumnje u uspeh poduhvata su prevaziđene, a trud se isplatio, kaže Matijević.

Na samom kraju je sve to ispalo kako treba. Jako smo se lepo proveli u Velikoj Britaniji, gde je veslanje praktično kao vera. Svi se bave veslanjem, svi gledaju veslanje, svi navijaju. Svaki grad ima 50, 60, do 100 klubova u svom centru.  

Novi čamci dobro će doći ovom sve brojnijem klubu, naročito kad se ima u vidu da je prolećna, takmičarska sezona u punom jeku, rekao je Matijević.

-Državno prvenstvo nam je 1. juna za seniore, a posle toga, 30. juna nam je državno prvenstvo za juniore i kadete, tako da, deo ekipe koji i dalje nisu u reprezentaciji, to im je za sada cilj, da jurimo državno prvenstvo i da se spremimo za taj period, a momci koji su trenutno u reprezentaciji ili se bore za reprezentaciju, sada im je fokus na evropskom prvenstvu, koje će biti održano prvog i drugog juna u Poljskoj.

Sudeći po dosadašnjim rezultatima, Veslački klub „Tamiš“ može da računa na uspešnu sezonu. Osvojeno je šest medalja na Ergometrijadi u Zrenjaninu, četiri medalje na regati Prvog kupa Srbije i osam medalja na regati Trećeg kupa Srbije i Drugog kola Omladinske lige u Beogradu. Ovom nizu  dodajemo još dva odličja veslača Miloša Boškova i Matije Rajkovića koji su se sa prestižnog zagrebačkog „Croatia open“-a vratili sa zlatom oko vrata.

Related posts

Dušan Borković, najbolji srpski automobilista, priprema se za novu sezonu

Predsednik Vučić: Sutra ću primiti patrijarha, razgovaraćemo i o zabrani ulaska na KiM

Lista „Aleksandar Vučić – Kovačica sutra“ osvojila 20 od 29 mandata

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija