26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Preventiva je pola zdravlja

Preventiva je pola zdravlja ističu lekari, ali o svom zdravlju moramo i sami da brinemo i na vreme  odlazimo na preventivne preglede kako bi proveravali zdravstveno stanje. U okviru Doma zdravlja nalazi se centar za prevenciju.

Preventivni pregledi imaju za cilj da proverimo svoje zdravstveno stanje i da ukoliko se dogodi da se bolest dijagnostikuje ,otkrije na samom početku kada lečenje ima dobre prognoze. U Domu zdravlja u Centru za prevenciju mogu se raditi i preventivni i skrinig pregledi, kaže dr Meri Kulić ,načelnica Opšte medicne.

-Preventivni i sistematski pregledi su veoma važni u cilju otkrivanja bolesti u ranoj fazi .Nedavno smo radili sistematske preglede u Gradskoj upravi, laboratorijske analize i za žene ginekološki pregledi i pregledi štitne žlezde .Najčešće bude veliko interesovanje za preventivne preglede jar nema zakazivanja, ima ultrazvučnih pregleda dojki i i štitne žlezde .

 Pored ogranizovanih preventivnih pregleda u centru za prevenciju Doma zdravlja koji se nalazi u ulici Miloša Obrenovia broj 2 možete zakazati preventivne preglede i uz zdravstvenu knjižicu uraditi značajne skrining preglede uz pregled lekara.

Related posts

Vulin odgovorio predsedniku Crne Gore Milatoviću: Ko traži objašnjenja od Srba njemu Šiptari sastavljaju pitanja

Trajković Pokret socijalista o novim lažima Marinike Tepić: Marinika, izvini se građanima Beograda koje si slagala da štrajkuješ glađu, a zapravo si bila na detoksu

Sednica Skupštine Grada Vršca: usvojila odluku o Srednjoročnom Planu Grada Vršca

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija