20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić sastao se sa državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove Sjedinjenih američkih država Elizabet Alen.

“Dobar i koristan razgovor sa državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove Sjedinjenih američkih država Elizabet Alen o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kako i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD. Razmotrili smo mogućnostima za širenje saradnje Srbije i SAD u oblasti kulture i obrazovanja, naročito različite vrste programa za stipendije, za razmenu studenata, kultura i znanja.

Razgovarali smo i o podršci SAD napretku Srbije na putu ka punopravnom članstvu u EU. Ukazao sam na pritiske sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojača svoj angažman i iskoristi svoj uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona i stvorili preduslovi za iskrenu saradnju i konkretan napredak regiona i svih naših građana ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti.”, napisao je predsednik na instagramu.

Related posts

Mesna zajednica Starčevo unapredila je svoju turustičku ponudu

Predsednik Vučić: Danka Ilić iz Bora ubijena, uhapšena dva lica

Nedelja zdravlja usta i zuba

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija