26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao sa arhiepiskopom kiparskim Georgijem Trećim: Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije i najsvetije što Srbi imaju, ne prihvatamo lažnu državu u Savet Evrope 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas telefonskim putem sa arhiepiskopom kiparskim njegovim blaženstvom Georgijem Trećim koji je kazao da se kiparska pravoslavna crkva protivi ulasku takozvanog Kosova u Savet Evrope. 

Njegovo blaženstvo je prilikom razgovora istaklo da je za kiparsku pravoslavnu crkvu i narod Kipra Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i nešto najsvetije što srpski narod ima. 

Arhiepiskop kiparski Georgije Treći je kazao da se kiparska pravoslavna crkva protivi ulasku lažne države Kosovo u bilo koju međunarodnu instituciju, a posebno u Savet Evrope. 

Arhiepiskop kiparski njegovo blaženstvo Georgije Treći je poručio da su kiparski narod, Grci na Kipru i srpski narod bratski narodi, te da je Srbija bratska zemlja i da bratsku ljubav ne mogu da ugase štetne izjave Dore Bakojani i drugih političara koji rade protiv interesa pravoslavnih hrišćana.

Njegovo blaženstvo Georgije Treći uputilo je pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i celokupnom srpskom narodu. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da Srbija poštuje i ceni stav Kiparske pravoslavne crkve koja ne priznaje lažnu državu Kosovo. 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se arhiepiskopu kiparskom njegovom blaženstvu Georgiju Trećem za svu ljubav koju pokazuje prema Srbiji i srpskom narodu kao i za čvrstu doslednost po pitanju Kosova i Metohije i nepriznavanju lažne države.

Related posts

Učenici Mašinske škole u Pančevu su na svim takmičenjima jedni od najboljih

Česte promene vremena: kako utiče na naše zdravlje

Đoković u Rimu došao na trening sa kacigom na glavi

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija