26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Izbori 2024 Politika Vesti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin o Patruševu i Šojguu: Moji prijatelji su i prijatelji Srbije 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi istakao je da je Nikolaj Patrušev svojim radom i zalaganjem kao sekretar Saveta bezebednosti Ruske Federacije zaslužio unapređenje i mesto pomoćnika predsednika Putina, te da je Patrušev njegov lični prijatelj, ali nadasve prijatelj Srbije. 

„Gospodin Patrušev je jedan izuzetan profesionalac i čovek koji iskreno voli Srbiju. Meni je posebno drago zbog toga, posle mog sastanka sa njim, gospodin Patrušev je održao konferenciju za štampu gde je rekao sve najgore o nemačkom pokušaju da od Srebrenice napravi genocid. Ja sam među prijateljima, ja razgovaram sa njima i oni nešto dobro učine za Srbiju. Neka svako od ovih dušebrižnika iz opozicije ode kod svojih američkih, evropskih, britanskih prijatelja, neka ode Savo Manojlović kod Rokfelera i neka kažu- pomozite Srbiji. Kad odu iz opozicije u Brisel ili u Strazbur neka kažu hajde pomozite Srbiji. Neka svako od nas iskoristi svog prijatelja da pomogne Srbiji. Pre nekoliko dana sam razgovarao sa jerusalimskim patrijarhom Teofilom Trećim koji je rekao da je  Kosovo srpski Jerusalim, da je neprihvatljivo da Kosovo bude u Savetu Evrope i da ne može Dora Bakojani i bilo ko sličan da pokvari odnose između Srba i Grka. To je moj prijatelj. Hajde vi iz pronatovske opozicije nađite i vi tako jednog druga koji znači nešto u svetu da kaže neku lepu reč o Srbima“, poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin. 

„Gospodin Patrušev je unapređen, on je sada pomoćnik predsednika Ruske Federacije. Pretpostavljam da će se i dalje baviti bezbednosnim temama, jer on je bio i šef FSB-a, čitav život on je bio u bezbednosnim strukturama. Odmah da razočaram pronatovsku opoziciju i Sergej Šojgu je moj drug i ja sam ministar odbrane koji se najviše sretao sa njim na svetu, ne računajući kineskog ministra i družili smo se i u vreme kada sam prestao da budem ministar odbrane, kada sam podneo ostavku na mesto šefa BIA ja sam bio i kod Sergeja Šojgua, što je vrlo atipično da ministar odbrane, još u vreme sukoba, prima nekoga ko je običan civil. I on mi je drug i sa velikim zadovoljstvom ću sarađivati, takođe sa njim. Ali, što je još važnije, on je drug Srbije. I Patrušev i Šojgu vole Srbiju, baš kao i novi ministar odbrane Ruske Federacije. I kad je teško pozovemo Rusiju i Kinu“, poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin gostujući na televiziji Hepi.

Related posts

Rukometašice Srbije plasirale se na Evropsko prvenstvo

JEHUDA BAUER I EFRAIM ZUROF: NIJE BILO GENOCIDA U SREBRENICI! Najveći svetski autoriteti za pitanje holokausta su jasno i glasno izneli svoj stav po pitanju genocida u Srebrenici!

Banatsko Novo Selo: Renovirana velika sala Doma kulture

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija