26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

‘TEŽAK PERIOD PRED SRBIJOM’ Vučić sa Bocan-Harčenkom: Srpski narod na Kosovu i Metohiji se suočava sa ozbiljnim izazovima!

Foto: buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

– Sa ambasadorom Bocan-Harčenkom o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju- napisao je Vučić na instagramu i dodao:

– Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak.

– Naglasio sam da je za našu zemlju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije GS UN o Srebrenici, ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu- piše u objavi.

– Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala. Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije- napisao je predsednik Vučić na svom instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Related posts

Predsednik Vučić razgovarao sa Mekačijem o preporukama za unapređenje izbornog procesa

Aleksandar Vulin: Svi scenariji zapada za mir na Balkanu podrazumevaju uništavanje „srpskog faktora”

Gimnazijalci iz Srbije prisustvovali paljenju olimpijskog plamena

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija