27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Najvažnije Pančevo Vesti

JKP „Zelenilo“: Sadnja letnjeg rasada, proizvedeno više od 100 hiljada  rasada

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ proizvelo je više od 100 letnjeg rasada  različitih vrsta i ovih dana  radnici ovog javnog preduzeća su angažovani na sadnji cveća u celom gradu. Planirano je da se posao sadnje završi do kraja maja, a letnje rasad krasiće ceo grad do pozne jeseni.

Ekipe Javno komunalno preduzeća „Zelenilo“ uklonile su ovih dana  vaskršnje ukrase koji su krasili grad Pančevo tokom praznika i angažovani su za sadnji letnjeg rasada. Prema rečima Ženje Marinković iz Zelenila trenutno se radi u centru grada.

„Prva površina koja je obrađena je ona kod suda, posađeno je cveće. potom su se ekipe preselile na susedne lokacije, ispred GU, kod Glavne autobuske stanice. Radi se u vojvode radomira Putnika tu će doći muškatle. Radi se i na mostu ka Beogradu, tu celo leto krase muškatle“, rekla je Ženja Marinković – JKP „Zelenilo“.

I ove godine grad će krasiti različite vrste letnjeg cveća, kao što su muškatle, begonije, lepi Jova. Sve je porizvedeno u rasadniku Zelenila.

„Ove godine je kao prošlih godine proizvedeno preko 100 hiljada rasada različitih vrsta. Imamo vrste koje redovno upotrebljavamo jer su se pokazale kao veoma dobre, a svake godine uvedemo i neku novu vrstu. Ove godine će to biti begonija, ukrasna žalfija, lepi Jova, kadifica, ukrasna kopriva…..Verujem da će biti lepo šareno i veselo i tokom ovog leta“, rekla je Ženja Marinković – JKP „Zelenilo“

Osim u centru grada, letnjeg rasaada biće u svim naseljima u Pančevu, gde postoje cvetnjaci. Sav posao oko sadnje trebalo bi da bude završen do kraja ovog meseca.

„Po nekom našem planu, do kraja maja planiramo da završimo sve cvetnjake. Zavisi i od vremenskih okolnosti, hoće li biti kiše kada moramo da napravimo pauzu jer tada ima blata i ne može da se sadi. Nadam se da će sve ići po planu i da ćemo završiti posao do kraja maje meseca“, dodala je Ženja Marinković – JKP „Zelenilo“.

Letnji rasad krasiće ulice Pančeva sve do pozne jeseni kada će ga zameniti biljke karakteristične za hladnije dane, kažu u Zelenilu. Sve će to biti proizvedeno u rasadniku JKP „Zelenilo“.

Related posts

Saobraćajna nezgoda u Barandi

JKP „Drugi oktobar“ Vršac završilo uređenje Jablanke

Brojne aktivnosti štićenika Doma„Srce u jabuci“

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija