28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Hronika Pančevo Vesti

Bijenale umetnosti pod nazivom „Ispiranje“ od 25. maja do 25. juna u Pančevu

Više od dvadeset umetnika, umetnica i umetničkih kolektiva iz zemlje i inostranstva predstaviće svoje radove u okviru predstojećeg 21. Bijenala umetnosti, koje se u Pančevu održava pod nazivom „Ispiranje“ u organizaciji Kulturnog centra Pančeva od 25. maja do 25. juna u više javnih prostora u gradu, saopštili su organizatori.

Bijenale umetnosti u Pančevu održava se uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Ministarstva za kulturu Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Bijenale umetnosti je internacionalna manifestacija koja se održava u kontinuitetu od 1981. godine, kada je prvi put održana kao izložba jugoslovenske skulpture (PIJS) velikog formata za slobodni i galerijski prostor. Bijenale umetnosti, kao manifestacija koja iza sebe ima tradiciju dugu više od četrdeset godina, ugostilo je mnoge značajne umetnike.

Related posts

Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Opovo

Redizajniran prostor Turističke organizacije opštine Bela Crkva

15. aprila navršilo se 25 godina od bombardovanja fabrika Južne zone u Pančevu.

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija