20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

Nikolina Radovanović dvostruka šampionka prvenstva Beograda

 U nedelju 12 maja u Beogradu je održano „Otvoreno prvenstvo Beograda“ u atletici u kategoriji mlađih pionira. Učešće je uzelo više stotina atletičara iz atletskih klubova iz Srbije,a organizator takmičenja je bio Atletski Savez Beograda.

Atletski klub Tamiš su predvodili trener Aleksija Kocić i četiri atletičarke koje su zabeležile zapažen uspeh.

Nikolina Radovanović,sjajna bacačica AK Tamiš odmah u prvoj seriji discipline bacanje Vortex-a,postavila je novi lični rekord od neverovatnih 57.05m (sa vetrom u grudi).Ostvareni rezulatat je ujedno i najbolji u Srbiji u 2024.godini.O veličinI nesvakidašnjeg talenta Nikoline Radovanović govori  podatak da je jedina atletičarka u  Srbiji koja Vortex baca na daljinu veću od 50m.S pravom je upoređuju da je prava naslednica velike Adriane Vilagoš,svetske šampionke u bacanju koplja.

Odmah nakon bacanja Vortex-a, Nikolina je otrčala na početak takmičenja u disciplinibacanje kugle,gde ubedljivo je osvojila još jednu zlatnu medalju sa izuzetnim rezultatom  od 13.87m,što je njen novi lični rekord i ujedno najbolji  rezultat u Srbiji u kategoriji pionirki u 2024.godini. Na nedavnim testiranjima eksplozivne i brzinske snage,Nikolina je ostvarila nadprosečne rezultate i sve govori da u budučnosti može izrasti u vrlo uspešnu atletičarku.

Od ostalih atletičarki AK Tamiš,treba svakako još pohvaliti odličnu Unu Vojvodić ,koja je takmičila sa 3 godine starijim atetičarkama,ali i pored toga je u disciplini bacanje Vortex-a,ostvarila sjajan rezultat od 38,45m pomerivši granicu svog ličnog rekorda za punih sedam metara, i od 14 atletičarki zauzela visoko šesto mesto.

Related posts

Predsednik Vučić ugostio tim Srbije: Ponosni smo, hvala što decu vraćate u bokserske sale

Tajkun glavna zvezda sarajevskog „Oslobodjenja“: Jedva dočekali da Đilas predlaže proterivanje Srba!

Aleksandar Vulin za RIA Novosti: Možda će Bog oprostiti NATO paktu, ali mi Srbi nećemo ni zaboraviti, ni oprostiti

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija