26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Izbori 2024 Pančevo Vesti

Crveni krst Pančevo: organizovan sajam prevencije trgovine ljudima za najmlađe

Crveni krst Pančevo organizovao je dečji sajam prevencije trgovine ljudima, u cilju proširenja svesti među mladima o ovom ozbiljnom problemu. Ovom događaju je prisustvovao i koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima grada Pančeva i gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković.

Pančevački Crveni krst, u sklopu obeležavanje nedelje Crvenog krsta, organizovao je još jednu edukativnu akciju kako bi najmlađe članove našeg društva uputili u opasnosti koje čine našu svakodnevicu. Ovoga puta tema je bila prevencija trgovine ljudima. Ova akcija namenjena je deci predškolskog uzrasta, kao i učenicima nižih razreda osnovnih škola, koji su imali priliku da kroz širok spektar edukativnog i zabavnog materijala i individualni i grupni rad sa sertifikovanim edukatorima i trenerima Crvenog krsta Srbije saznaju više o rizičnim situacijama u kojima se mogu naći i adekvatnim merama opreza. Koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima i gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković smatra da su ovakve radionice pravi način kojima se deci širi svest o problemima i pretnjama oko njih.

„Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima, zajedno sa Crvenim krstom Pančevo i PU „Dečja radost“, organizovao je radionicu vezanu za preventivne aktivnosti borbe protiv trgovine ljudima. Poznato vam je da ukupno 50% dečje populacije je obuhvaćeno trgovinom ljudima, i upravo zato želimo našim najmlađim članovima društva da ukažemo preventivno kako to izgleda i na koji način treba da se bori protiv trgovine ljudima. Želim i da kažem da je Grad Pančevo u ovoj godini za tu namenu izdvojio 500.000 dinara“, rekao je Milenko Čučković.

Grad Pančevo će i u budućnosti podržavati akcije pančevačkog Crvenog krsta, jer su aktivnosti koje sprovodi ova humanitarna organizacija od velikog značaja za decu i mlade, kao posebno ugroženu ciljnu grupu. Problemima kao što je trgovina ljudima može se stati na put samo zajedničkim trudom i radom, istakli su naši sagovornici.

Related posts

Aleksandar Vulin: Svi scenariji zapada za mir na Balkanu podrazumevaju uništavanje „srpskog faktora”

Međunarodna naučna konferencija Savremeno upravljanje vodama održana u SANU

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili 28. put Kup Srbije i četvrtu uzastopnu duplu krunu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija