30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva organizovan Bazar zdravlja

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva u Narodnoj bašti organizovan je Bazar zdravlja.Medicinske sestre i lekari organizovali su akciju preventivnih pregleda  i omogućili sugrađanima da provere svoje zdravstveno stanje šetajući kroz Narodnu baštu.

Medicinske sestre iz Doma zdravlja , Opšte bolnice i  Zavoda za javno zdravlje Pančevo na platou u Narodnoj bašti organizovale su Bazar zdravlja,  povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicnskih sestara . Proslavu svoga dana one su obeležile radno ,pridružili su im se i lekari kako bi sugrađanima omogućili  da provere svoje zdravstveno stanje , rekla je Marija Kračun, glavna sestra Doma zdravlja.

-12 . maja obeležavamo Međunarodni dan sestrinstva u čast Flore Nanjtingel koja je začetnica modernog sestrinstva. Ispred Doma  zdravlja biće postavljen štand patronaže , opšte medicine, stomatološke službe  kao I služba za zdrasvtevnu zaštitu školske I predškoleske dece . Dom zdravlja proveravaće nivo šećera u krvi, telesne težine , deliće se besplatni saveti kao I propratni materijali .

Medicnske sestre iz pančevačke bolnice dale su svoj doprinos akciji u želji da građani unaprede svoje zdravlje, rekla je Maja Šobot -glavna sestra Opšte bolnice.

-Poenta je da se okupimo I promovišemo našu profesiju .Medicinske sestre I tehničari su  struka  koja je  generalno najbrojnija zdravstvenih radnika i jedna smo od najvažnijih karika celokupnog zdarvstvenog sistema, imamo veliku ulogu u unapređenju zdravlja I samim tim promocijom naše struke promovišemo zdravlje. Mi se konstantno usavršavamo I trudimo se da pomeramo granice naše profesije   ali ono što bi istakla je naša humanist I ljubav prema profesiji.

Na štandu Zavoda za javno zdravlje gde se govorilo o zdravim stilovima života  bilo je veliko interesovanje, istakla je Marina Krčadinac strukovno medicnska sestra.

-Mi već tradicionalno obeležavamo Međunarodni dan sestrinstva I zajedno sa kolegama iz bolnice, Doma zdravlja I učenicima Medicinske škole organizujemo preglede. Tu je naša doktorka Sneža koja će na specijalnoj vagi proveravati sve važne parametre .

Na Bazaru zdravlja svi zainteresovani građani su  imali  priliku da izmere krvni pritisak, šećer u krvi, visinu, težinu, odrede indeks telesne mase, utvrde faktore rizika i dobiju zdravstvene savete.

Related posts

Crveni krst Pančevo: u susret Svetskog dana zdravlja

Nikola Ćirović bronzani na Evro kupu u Teplicama

Centar za kulturu Bela Crkva najavio uzbudljiva dešavanja u narednom periodu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija