27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin o istorijskoj poseti predsednika Si Đinpinga: Srdačnost koju je predsednik Si pokazao prema Aleksandru Vučiću je prosto neverovatna 

Gostujući u jutarnjem programu televizije Pink potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da poseta kineskog predsednika Srbiji ima istorijski karakter i značaj, te da je predsednik Vučić pokazao čitavom svetu kako se ponaša jedan državnik i slobodna zemlja kakva je Srbija. 

„Predsednik Vučić je ispisao istoriju, to je istorija. Kako vreme bude prolazilo shvatićete koja je veličina tog čoveka. Kako vreme bude prolazilo shvataćemo kakve je velike i važne stvari za Srbiju Aleksandar Vučić uradio“, poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije. 

Komentarišući negativne komentare pronatovske opozicije i regiona povodom dočeka predsednika Sija koga je pozdravilo hiljade građana na ulicama Beograda, potpredsednik Vlade Srbije Vulin je upitao zašto od 2000. godine do 2012. godine nije došao američki predsednik u Srbiju koja je bila potpuno okrenuta Zapadu. 

„Aleksandar Vučić je pokazao kako se ponaša državnik. Vučić je državnik, Srbija je država. Hajde neka pronatovskoj opoziciji već dođe neko. Od 2000. godine, pa do 2012. godine bili smo bezuslovno na strani Zapada, pa što ne dođe američki predsednik bar jednom?“, upitao je Vulin. 

„Imao sam prilike dosta da radim sa predstavnicima kineske države i u vojsci, i u policiji i u BIA, Kinezi su zatvoreni ljudi, prosto je drugačija civilizacija i kultura, ali ovakva srdačnost koju je predsednik Si pokazao prema Aleksandru Vučiću, ja nikada nisam video u komunikaciji sa Kinezima. To je prosto i za Kineze neverovatno. Predsednik Si je rekao da ćemo ići na nivo zajedničke budućnosti, to govori i o čoveku koji vodi Srbiju i o samoj Srbiji. Nas i Kineze sve deli, ali nas spaja sloboda, potreba da budemo slobodni“, poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

Related posts

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Trijumf Zvezdinih kadeta i mlađih seniora na Trofeju Beograda

Vulin povodom poplava u Rusiji: Srbi dele vaš bol i žele da pomognu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija