28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i jerusalimski patrijarh Teofil III: Kosovo i Metohija su srpski Jerusalim, jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo Kosova u Savet Evrope 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin obavio je danas telefonski razgovor sa Njegovom Svetošću patrijarhom jerusalimskim Teofilom III u kome je patrijarh jerusalimski poručio da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije i srpski Jerusalim i da jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo Kosova u Savet Evrope, te da je jerusalimska patrijaršija nezavisna, da ima svoje stavove i poglede. 

Njegova Svetost patrijarh jerusalimski Teofil III istakao je prilikom razgovora sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom da jerusalimska patrijaršija čvrsto podržava teritorijalni integritet Srbije. Patrijarh jerusalimski Teofil III je posebno naglasio da jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo lažne države Kosovo u Savet Evrope. 

Patrijarh jerusalimski zamolio je potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji prenese puno pozdrava uz konstataciju da su Kosovo i Metohija srce Srbije i srpski Jerusalim. 

Njegova Svetost je uputila pozdrave srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću,  uz želje za dalji napredak Srbije. 

Patrijarh jerusalimski Teofil III istakao je da su srpski i grčki narod, bratski, pravoslavni narodi i da snagu srpskog i grčkog prijateljstva niko i ništa ne može uništiti. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je prilikom razgovora sa Njegovom Svetošću da Srbija visoko ceni stav uvaženog patrijarha jerusalimskog da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin izrazio je ličnu zahvalnost Njegovoj Svetosti za iskazanu hrabrost i čvrstu doslednost.

Related posts

Mlada reprezentacija Srbije poražena od Severne Irske

Rumuni: Opozicija zloupotrebljava strašnu tragediju u Boru i nacionalne manjine

Počeli su sedmi Kovinski pozorišni susreti

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija