28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Vesti

JP „Mladost“ Opovo: Uredno snabdevanje vodom svih stanovnika

U Javnom preduzeću „Mladost“  iz Opova počeli su remont fabrike vode kako bi spremno dočekali toplo vreme i sezonu povećane potrošnje vode. Zahvaljujući ovim radovima stanovnici svih mesta na teritoriji  opštine Opovo biće uredno sanbdevani vodom pod pritiskom od 4 bara koji se neće menjati, kaže Igor Vujić rukovodilac Sektora  proizvodnje vode u JP „Mladost“ Opovo.

Uredno vodosnabdevanje  je veoma bitno, a bilo je važno da počnemo remont fabrike vode kaže Igor Vujić rukovodilac Sektora za proizvodnju  vode u Javnom preduzeću Mladost iz Opova.  Zahvaljujući ovim poslovima  biće obezbeđen stalan pritisak od 4 bara.

– Ove godine smo ušli u remon fabrike, uradićemo sve što treba u fabrici i podstanicama Sefkerin i Sakule. U prvoj fazi smo uradili frenkventan regulator pritiska, on će dovesti do toga da imamo konstantan pritisak, koji mi držimo na 4 bara. Nema udara na mreži ni na česmama u kućama. Već radimo i dalje, kako bi na kraju imali ovde jedan računar na kome ćemo moći i mi sve da vidimo i da možemo probleme da rešavamo daljinski, ali da možemo da uvidimo i svaki problem  na terenu ovde.   Na taj način možemo lakše da otklonimo kvarove, istakao je Vujić.

Stanovnci Opova piju veoma kvalitetnu vodu. Njen kvalitet  redovno proveravaju stručnjaci i pančevačkog Zavoda za javno zdravlje, naglašava Vujić .

– Naši bunari se nalaze sa druge strene Tamiša, to je takozvani Dunavski sliv. Naša sva 4 bunara imaju izuzetno kvalitetnu vodu. Zavod za javno zdravlje Pančevo dva puta mesečno  radi analize a po potrebi i češće a mogu da kažem da naša i sirova vode bez prečišćavanja  bez hlorisanja ja apsolutno bezbedna za piće. Naravno da ona prolazi kroz sve filtere , dozirano se hloriše i i mogu da kažem da je kvalitetna voda, kaže  Igor Vujić – rukovodlac Sektora proizvodnja vode u JP Mladost Opovo.

Tokom leta veća je potrošnja vode, a treba obezbediti   konstantan pritisak za sve stanovnike opštine Opovo.

– Hoćemo u letnju sezonu da udjemo što spremniji da bismo mogli što bolje da snabdevamo vodom sve stanovnike opštine Opovo.

Igor Vujić naglašava da je urađen remont pumpi u podstanci u Sakulama i apeluje na sve korisnike da tokom leta racionalno troše vodu za piće i ne koriste je za zalivanje bašti jer u tom slučaju može doći do smanjenog pritiska.

Related posts

Krupnim koracima ka uspehu: Mlada balerina Mina Madžarević

Znate li dovoljno o električnom biciklu?

Predsednik Vučić, Brnabić i Dačić sutra sa Dodikom, Cvijanović i Stevandićem

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija