27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Izbori 2024 Najvažnije Pančevo Vesti

Nova zgrada u okviru Gimnazije „Uroš Predić“ biće u funkciji od septembra

Nova zgrada u okviru Gimnazije „Uroš Predić“ u Pančevu biće u funkciji od septembra školske 2024/2025. godine. Novi objekat veličine 981 metara kvadratnih obuhvataće, između ostalog, amfiteatar, kabinete za fiziku, hemiju i informacione tehnologije, kao i biblioteku i zbornicu. Na radove na zgradi Gimnazije u prethodnim godinama Grad Pančevo uložio je 163 miliona dinara.

Nastavno osoblje i učenici Gimnazije „Uroš Predić“ uskoro će moći da koriste novu zgradu u okviru ove pančevačke obrazovne ustanove. Novi objekat, površine 981 kvadratni metar, već je u poodmakloj fazi izgradnje i obuhvataće dvanaest novih prostorija, navodi gradonačelnik Pančeva, Aleksandar Stevanović.

– Upravo u razgovorima sa nastavnicima i direktorkom gimnazije uvideli smo da postoji velika potreba u našoj gimnaziji, instituciji od izuzetnog značaja za grad Pančevo, instituciji koja ima tradiciju od 160 godina, da postoji potreba da izgradimo novi prostor i stvorimo nove kapacitete, kako bi gimnazija mogla da nastavi da bude ono što ona danas jeste, a to je jedna od najboljih obrazovnih institucija na ovim prostorima, rekao je Stevanović.

U prizemlju nove zgrade nalaziće se amfiteatar, kao i kabineti za fiziku i hemiju, u kojima će đaci obavljati vežbe. Posebna pažnja biće posvećena kabinetima za informacione tehnologije na prvom spratu, na kojem će biti smeštene i zbornica i biblioteka, objašnjava Stevanović.

-Pančevačka gimnazija je institucija koja je iznedrila neke od najvećih srpskih umova, Mihajla Pupina, Uroša Predića, Miloša Crnjanskog, i naša obaveza je da ovu školu maksimalno podržimo kako bi stvarala nove umove, nove Crnjanske, nove Pupine, nove Prediće, i to zaista jeste Pančevo sutra.

Za radove na pančevačkoj gimnaziji, a koji, pored izgradnje dodatnog objekta, uključuju i uređenje dvorišta i sistema grejanja i rekonstrukciju fiskulturne sale, u prethodnim godinama grad Pančevo izdvojio je 163 miliona dinara. Nova zgrada se nalazi u završnim fazama izgradnje i očekuje se da radovi budu dovršeni u roku i da objekat bude u potpunosti operativan od početka naredne školske godine.

Related posts

Vršačko pozorište obeležava Svetski dan pozorišta

NIS sponzor prve FIDA šahovska olimpijada za osobe sa invaliditetom

Pančevo Ambulanta „Donji grad“: ponedeljak od 08.30 do 10.30 sati primaće samo hitna stanja

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija