28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Potpredsednik Vlade RS, Vulin: Na Balkanu ni kineski ni ruski uticaj nisu izazvali ni jedan rat ali uticaj Zapada jeste

„Da je Osama bin Laden rekao da je rušenje Kula bliznakinja greška i da je isplatio odštete za pobijene 11. septembra da li bi onda mogao da živi mirno i da se njegov zločin ne pominje a žrtve zaborave? To što Eskobar zamera Kini i Srbiji neka primeni na svojoj zemlji, a dok to ne uradi neka se uzdrži od pokušaja da Srbiji određuje ko su joj prijatelji, a posebno da nam ne preti pogoršanjem odnosa zbog prijateljstva sa Kinom. Mi Srbi prijatelje biramo sami a i neprijatelji nas sami izaberu“, poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin Gabrijelu Eskobaru koji je izjavio da poseta kineskog predsednika Si Djinpinga Beogradu povećava tenzije izmedju Srbije i zapadne zajednice i pozvao partnere „da budu oprezni u vezi sa kineskom agendom u Evropi“.

„Na Balkanu ni kineski ni ruski uticaj nisu izazvali ni jedan rat ali uticaj Zapada jeste. Nekada je Zapad uticao na izazivanje ratova na Balkanu a nekada ih je i vodio, ali nikada nije propustio priliku da bude protiv Srba.“, rekao je potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin.

Related posts

Momirović: Kina drugi najvažniji ekonomski partner Srbije,cilj povećanje razmene

Potpisan ugovor o ustupanju parcela za izgradnju zatvorenog bazena u Vršcu

Jedinice Vojne akademije od 25. maja izvode gađanja u Vršcu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija