27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Opovo

Ana Manasić najbolja fizičarka u Srbiji

Na republičkom takmičenju iz fizike, koje je održano u Aranđelovcu, mlada, a pre svega talentovana Ana Manasić iz Sefkerina, osvojila je prvo mesto. Ana je učenica šestog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ – Izdvojeno odeljenje „Sveti Sava“ u Sefkerinu.

Ana je bez problema, prvo bila najbolja na opštinskom, a zatim je briljirala i na Okružnom takmičenju koje je održano u Dolovu gde je obezbedila plasman na finalno Republičko takmičenje u Aranđelovcu i postala najbolja mlada fizičarka u kategoriji šestih razreda u Srbiji.

„Pre svega, to je veoma lepo iskustvo kada odemo na tako veliko takmičenje, pogotovo iz nauke koju prvenstveno volim, a za koju znam da je veoma teško postići vrhunski rezultat i gde se treba veoma pomučiti za neku ostvarenu nagradu“, kaže Ana.

„Od prvog razreda i od prvog dana u školi, meni se matematika jako svidela i ja sam je zavolela i svake godine sam išla na takmičenja iz matematike i na „Mislišu“, koje je logičko – matematičko takmičenje. U šestom razredu dobili smo novi predmet fiziku i pričali su mi da je fizika mnogo lakša od matematike, a da je usko povezana sa matematikom, tako da, eto mene i na takmičenju iz fizike, rekla ja Ana.

Foto: Glas Opova

Related posts

Danas se navršava 25 godina od početka NATO agresije

Zvuci cimbala i panove frule uveličali koncert orkestra NSRNM

BELA CRKVA: Učenici osnovnih škola učestvovali na manifestaciji „Češki dečji dan“

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija