20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Vlada usvojila više dokumenata o razumevanju i saradnji između Srbije i Kine

Izvor i Foto: Tanjug

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici više dokumenata – memoranduma o razumevanju o saradnji i protokola između Srbije i Kine iz oblasti infrastukture, poljoprivrede, informisanja i telekomunikacija, turizma.

Usvojena su o rešenja o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate, za osvojene zlatne, srebrne i bronzane medelje na Prvenstvu Evrope za seniorke i seniore, održanom u Beogradu od 18. do 28. aprila 2024. godine, u iznosu od 20.000 evra za zlatnu medalju, 15.000 za srebrnu medalju i 10.000 evra za bronzanu medalju u dinarskoj protivvrednosti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ženska boks selekcija Srbije osvojila je ukupno 11 medalja, od toga tri zlata, jedno srebro i sedam bronzi, dok je muški boks tim osvojio devet medalja – jednu zlatnu, dva srebra i šest bronzi. Pored sportista, nagrađeni su i njihovi treneri u istom iznosu, kao i bokser ili bokserka za osvojenu medalju.

Na sednici je usvojeno i Rešenje o postavljenju Petra Petkovića za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Related posts

Putin: Teroristički napad u Moskvi izveli radikalni islamisti

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece

Prva noć na blokadi! Studenti blokirali Filozofski fakultet

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija