30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Dom kulture „Mladost“u Glogonju bio je ponovo domaćin velikog Uskršnjeg koncerta

Povodom Uskrsa u Domu kulture u Glogonju  održan je folkloraški koncert. Tradicionalno na ovoj kulturnoj manifestaciji kojom se neguju naše narodne igre i pesme  pored domaćina učestvovale su i dečje folklorne grupe iz okolnih mesta. 

Dom kulture „Mladost“u Glogonju bio je ponovo domaćin velikog Uskršnjeg koncerta. Ovo je samo jedna od manifestacija koje se organizuju u toj kulturnoj ustanovi, istakao je direktor Doma kulture  Slavko Jovanovski i dodao  da Glogonj ima bogatu tradiciju kada je reč o dečjim folklornim sekcijama.

„Povodom ovog velikog hrišćanskog praznika Dom kulture “Mladost” se potrudio da organizuje jedan prigodan kulturno umetnički program kako to I dolikuje. Mislimo da je ovo jedna lepa prilika da na ovaj praznik naša deca I naši amateri prikažu sve ono što su stvarali I na čemu su radili u toku predhodnog perioda. Naravno iskoristio bih priliku I da se zahvalim svim gostima I onima koji su uzeli učešće u današnjem programu , tu pre svega mislim na goste iz Jabuke I Starčeva zatim naše KUD veselia iz Glogonja recitatorsku sekciju Osnovne škole “4. Oktobar” kao I ostale vokalne soliste“, rekao je Slavko Jovanovski Direktor Doma kulture u Glogonju.

Predsednik KUD “Veselia” Kornelije Idvorijan naglasio je da su ovakve manifestacije važne za decu koja se bave folklorom i da im se ona posebno raduju.

„Pa veoma je važno da bi mogli kako bi animirali I omladinu našu jer treba da bude što veše članova Kulturno umetničkih društava kako bi se održala tradicija kako u selu tako I van sela“. Rekao je Kornelije Idvorijan Predsednik KUD “Veselia”

Pitali smo mlade folkloraše šta im se najviše svidelo na koncertu i zbog čega vole narodne igre i pesme.

Iz Doma kulture “Mladost” poručuju da je veoma bitno da se mladi upoznaju sa svojom tradicijom i običajima što im folklor i omogućava. Zato će se potruditi da I u buduće organizuju što više ovakvih susreta i druženja. 

Related posts

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević: Nikad ne odustajemo

Galerija Jovan Popović u Opovu otvorila konkurs za umetnike

Otvoreno igralište „Bajka“ u naselju Kotež dva

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija