20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Dačić preuzeo dužnost od Gašića

Foto: Tanjug

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečanom primopredajom preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Bratislava Gašića

Ministar Dačić je poželeo građanima da imaju što manje posla sa policijom, a prisutnim pripadnicima MUP-a rekao da je njegov cilj da MUP bude najbolje ministarstvo u Vladi Republike Srbije.

„Šta su naši zadaci, to znate, da obezbedimo sigurnost, bezbednost, stabilnost zemlje, da čuvamo ustavni poredak, bespoštedna borba protiv kriminala, ali i sve drugo što spada u delokrug rada Ministarstva unutrašnjih poslova. Nacionalni interesi i državni interesi su prioritet i u našem radu, bez obzira što moramo da se bavimo i svakodnevnim aktivnostima. Nema jake države Srbije, bez jake policije i vojske. Vaši uspesi će biti i moji“, naglasio je ministar Dačić.

Istakao je i značaj socijalno-ekonomskog položaja policije, što će, takođe, biti jedan od prioriteta u radu.

Bratislav Gašić se zahvalio svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na zalaganju, posvećenosti i najvišem stepenu profesionalizma koji su iskazali.

„Bez vaših saveta, podrške i vašeg odnosa prema meni, ne bismo postigli rezultate koji su sigurno među najboljima u poslednjih 20 godina“, rekao je Gašić, a novopostavljenom ministru unutrašnjih poslova poželeo srećan i uspešan mandat.

Ministar Dačić uručio je Bratislavu Gašiću odličje „Zvezda Jakova Nenadovića“ za izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbednosti.

„Kada dobijamo ordene u crkvi, kažu – dostojan. Vi kao kolegijum ste najmerodavniji da kažete da li sam ja dostojan ovog odličja“, poručio je Gašić doskorašnjim saradnicima.

Related posts

Članovi Vardara: organizovali manifestaciju „Veligdensko-vaskršnji običaji u Kačarevu“

Predsednik Vučić ugostio tim Srbije: Ponosni smo, hvala što decu vraćate u bokserske sale

Nacionalni savet Vlaha pozvao političare da ne sakupljaju poene na njihov račun

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija