30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Opovo Vesti

Crveni krst Opovo po prvi put organizuje opštinsko takmičenje iz prve pomoći

Crveni krst Opovo  obeležiće od 8.  do 15. maja  Nedelju Crvenog krsta u okviru koje će relaizovati sve aktivnosti kojima je ova organizacija bavi. Po prvi put tokom ove nedelje biće održano opštinsko takmičenje iz prve pomoći na kome će svoje znanje pokazati deca iz svih škola sa teritorije opštine Opovo.

Organizacije Crvenog krsta prepoznatljive su po akcijama  davanja krvi koje one organizuju u saradnji sa pokrajnskim Zavodom za transfuziju krvi. U nedelji Crvenog krsta od 8. Do 15. maja sve organizacije Crvenog krsta promovišu  svoju delatnost različitim aktivnostima. Tako će Crveni krst Opovo po prvi put organizovati  opštinsko takmičenje u prvoj pomoći, kaže Dragana Avramović, sekretarka Crvenog krsta Opovo.

„U maju imamo obeležavanje međunarodnog dana Crvenog krsta, a 8. Maja nam i počinje nedelja Crvenog krsta i tada ćemo svakodnevno  imati niz različitih aktivnosti i gledaćemo da pokrijemo sve programske aktivnosti. Po prvi put orgnaizovaćemo opštinsko takmičenje ih prve pomoći . Radimo sa podmlatnkom, omladinu nažalost nemomo jer nememo srednju školu, pa smo fokusirani na decu iz osnovnih škola. U svakoj osnovnoj školi u Opovu sprememo po jednu ekipu i oni će se takmičiti na našem opštinskom takmičenju, a po prvi put ćemo otići i na pokrajnsko takmičenje“, rekla je Dragana Avramović – sekretarka  Crvenog krsta Opovo.

Ona naglašava da je ovo takmičenje veoma značajno za svu decu koja će moći da pokažu svoje znanje iz prve pomoći. Ovo ja takođe dobar način da neko od njih odluči da postane i volonter Crvenog krsta.

„Oni su osposobljeni da nekome zaista pruže prvu pomoć tako da su veoma korisni stanovnici naše lokalne zajednice jer iako su mladi oni su stekli neka osnovna znanja i primenjiva i lepo iskustvo. Ja se nadam da su to i budući volontei Crvenog krsta  koji će dugo ostati tu i širiti značaj prve pomoći“, dodaje Dragana Avramović- sekretarka  Crvenog krsta Opovo.

U Crvenom krstu Opovo  ističu da će i ove godine  deca iz opovačkih škola putovati  u odmaralište ove organizacije u Baošićima i da će deo  putnih troškova obezbediti i opština Opovo.  Što se tiče akcija davanja krvi nove su planirane u septembu u Opovu i Sefkerinu.

Related posts

Zašto se zamena pneumatika sa dolaskom lepšeg vremena preporučuje

10. jubilarna trka uz stepenice – Vršac 2024 – 26. maja

Slovenačka književnica Bronja Žakelj predstavila debitantski roman „Belo se pere na 90“

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija