30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Međunarodni dan Babica

Međunarodni dan babica obeležava se 5 maja ,a  svoj praznik obeležavaju  od 1992. godine. Babice, su spona između pacijenta i doktora i veoma su bitne za žene koje se nalaze u fazi najvećeg bola i radosti. Njihov poziv je veličanstven jer one pomažu  da novi život dođe na svet.

Zanimanje  babice je jedan je od najlepših, najodgovornijih i najhumanijih poziva.Međunarodni dan baice  svoj praznik obeležava od 1992. godine.Babice, kao stručne medicinske sestre su spona između pacijenta i doktora i veoma su bitne za žene koje se nalaze u fazi najvećeg bola i radosti. Posao babice je po mnogima najstarije zanimanje na svetu,  pre svega izuzetno odgovoran, istovremeno i veličanstven, jer se prisustvuje i pomaže da novi život dođe na svet.

Međunarodni dan babica  obeležava se 5 maja i pada na najveći hrišćaniskuh praznik zato neće biti dodatnih akctivnosti ali i tokom praznika je radon.Koleginice u službi polivalentne patronaže tako i babice u porodilištu u dispanzeru .Posao babice nije posao to je način života jeste najlepši jer su naši pacijenti zdravi , oni nam se radiju i mi smo izvor života kada prve prihvatimo bebe i velike emocije koje  mi delimo sa majkom i čitavom porodicom.

One su tu da pruže savet , smire ohrabre  mame  ibebeama pruže negu. Zato važno da se slučaju stručnjaci a ne doctor gugl.

Telefon je 247 aktivan zovite slobodno i uvek naglašavamo i moje koleginice  i ja da informacije uvek tražite od zdravstvenih radnika a ne na internet i od komšinice, kume jesu ti saveti dragoceni ali pitajte one koji su stručne  rekla je .Jelena Mitić

Kako su babice direktno povezane sa zdravljem majki i djece, veoma je bitno skrenuti pažnu javnosti na ogromnu ulogu koju babice imaju u zdravstvenom sistemu.Svetska zdravstvena organizacija svake godine skreću pažnju na važnost babica prilikom rađanja  novih beba  brizi o majkama za vrijeme, ali i nakon porođaja.

Related posts

Vetropark u Kovačici: Planirano 16 vetroturbina ukupne snage 94,4 megavata

Prijavljivanje kandidata za prijemni ispit u Baletskoj školi od 15. aprila

Bolji odaziv žena za preventivne preglede dojke

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija