20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Radionica ukrašavanja uskršnjih jaja održana u vrtiću „Bubamara“

Na osunčanoj terasi vrtića “Bubamara” u Pančevu održana je kreativna uskršnja radionica. Zajedno sa svojim vaspitačima deca su pokazala kojim je sve tehnikama moguće oslikati uskršnja jaja.

Mališani iz vrtića “Bubamara” pokazali su kako mašta može svašta. Uz podršku svojih vaspitača, na prostranoj terasi ove ustanove, deca su uživala u svežem vazduhu i sunčanom danu dok su oslikavala uskršnja jaja na najrazličitije načine.

Ova radionica predstavlja deo redovnih aktivnosti koje vrtić “Bubamara” sprovodi u cilju edukacije dece o običajima našeg naroda, otkrio je Emil Sfera, slikar i likovni pedagog PU “Dečija radost”.

„Trudimo se da deci pružimo znanja i saznanja o tom delu tradicije kada se pripremamo za veliki, radosni praznik “Uskrs”, i decu pripremamo za taj lep, kreativni likovni čin da oslikaju jaje. Pričamo o tome, i deca na najrazličtije načine, različitim materijalima, oslikavaju jaje“, rekao je Emil Sfera, slikar i likovni pedagog PU „Dečija radost“.

Dok su oslikavali uskršnja jaja, mališani su otkrili gde živi Uskršnji zeka.

Pored prazničnih radionica, ova ustanova sprovela je dva značajna projekta – uzgoj bašte i uređenje terase. Cilj ovih aktivnosti bio je da deca nauče kako se radom i trudom može mnogo toga postići, otkrila je Jelena Fatović Nikolić, vaspitač u vrtiću “Bubamara”.

Zajedno sa roditeljima smo osmislili plastenik. To je sada naša svakodnevica, deca se raduju i brinu o tome, kao što vidite mere visinu biljke, koliko je porasla, zalivaju ih. U sklopu ovog projekta oni ne uče samo o biljkama već i o životu i rastu. Terasa je bila prazna, mi smo videli mogućnost da deca tu borave što više na vazduhu, svakodnevno. Na ovoj terasi osim uskršnje radionice planiramo i ostale aktivnosti, u skladu sa lepim vremenom.

Vrtić “Bubamara” građen je namenski 1974. godine i nalazi se u naselju Margita. U njemu se odvija vaspitno-obrazovni rad u celodnevnom boravku, zabavištu i jaslicama. Među brojnim aktivnostima koje je ovaj vrtić sproveo nalaze se projekti “Šta sve ruke mogu”, “Čisti i zdravi”, “Zdrava hrana” i mnogi drugi.

Related posts

MUP: Uhapšena dva muškarca iz Bora zbog ubistva Danke Ilić

Rukometaši Srbije igraju danas odlučujući meč protiv Španije

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i jerusalimski patrijarh Teofil III: Kosovo i Metohija su srpski Jerusalim, jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo Kosova u Savet Evrope 

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija