27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Sport Srbija Vesti

Dragan Stojković, selektor Srbije posle polaganja kamena temeljca za novi stadion: Presrećni smo i prezadovoljni da evo ovaj san počinje da se ostvaruje.

Finale Lige Evrope igraće se 2028. na Nacionalnom stadionu u Beogradu”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tokom obilaska pripremnih radova na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i novog stadiona rekao da je to dogovor sa Aleksandrom Čeferinom i Zoranom Lakovićem i zahvalio se čelnim ljudima Evropske fudbalske unije (UEFA).

Nacionalni stadion biće završen do 1. decembra 2026. godine i imaće kapacitet 52.000 mesta.
Specijalizovana izložba EXPO 2027 Beograd, sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“ biće održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da su ljudi iz fudbala presrećni i prezadovoljni jer se njihov san o izgradnji Nacionalnog stadiona ostvaruje.

-Mnogo mi je drago da sam danas ovde i da vidim na delu taj početak ostvarivanja sna“, rekao je Stojković.

Tokom obilaska radova na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i Nacionalnog stadiona u Surčinu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Stojković je dodao:

-Uslovi su bolji nego ranije. Ne mislim samo na Nacionalni stadion. Prelepo je to. Srbija se menja u sportskom delu, jer kada dobijete stadion u Zaječaru, Leskovcu, Loznici, ne može niko da kaže da to nije lepo, niti dobro. To su izuzetno lepi projekti i na ponos svih nas. Eto, dočekaćemo i da imamo Nacionalni stadion.

Na pitanje zašto nam je potreban Nacionalni stadion, Stojković je odgovorio da ćemo time biti deo Evrope.

-Igraće se finale Lige Evrope, biće funkcionalan objekt koji će da primi sve moguće aspekte života. Od koncerata do fudbalskih utakmica do raznih čuda, spektakala itd. Tako da je fenomenalna stvar. Mi, bar iz fudbala, smo presrećni i prezadovoljni da evo ovaj san počinje da se ostvaruje. I ja jedva čekam da za dve godine to zdanje bude gotovo i da nas učini onako ponosnim.

Govoreći o budućim nastupima na Evropskom prvenstvu, Vučić je rekao da mu je važno da Srbija ne izgubi od Engleske i Slovenije.

-Jedina važna stvar je da morate da verujete i da se ne predajete. I najbolji lek za sve je pobeda. Pobeda leči sve. Tako da, borićemo se, daćemo sve od sebe – poručio je Stojković.

Related posts

Žreb spojio Crvenu zvezdu i Partizan u polufinalu Kupa Srbije

U Uzdinu uspešno realizovan projekat „Biram francuski“

Nacionalni savet Vlaha pozvao političare da ne sakupljaju poene na njihov račun

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija