20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Pančevo Srbija Vesti

U kulturnom centru održan komemorativni skup – obeležavanje 25 godina od bitke na Košarama

Komemorativni skup povodom obeležavanja 25 godina od bitke na Košarama održan je u KC Pančevo. Na ovom skupu predstavljen je i idejni projekat Parka heroja sa Košara koji će u znak sećanja na Lazara Tišmu uskoro biti postavljen u jednom od naselja našeg grada.

U KC Pančevo održan je komemorativni skup povodom obeležavanja 25. godina od bitke na Košarama i 25. godina od pogibije pančevačkog heroja sa Košara Lazara Tišme. Ove godine predstavljen je i projekat pod nazivom „Park heroja sa Košara“ koji bi po rečima organizatora uskoro trebao da bude postavljen u jednom od pančevačkih naselja.

Pre 25 godina tada Savezna Republika Jugoslavija bila je suočena sa izazovima koji su tražili neizmernu hrabrost, odlučnost i predanost. U tom trenutku pripadnici vojske su bez oklevanja stali u odbranu svoje otadžbine. Jedan od njih dao je svoj život braneći  zemlju od agresorskih sila kaže Tigran Kiš predsednik Skupštine Pančevo.

Veteran Tomislav Račić poznatiji kao vodnik Plamen poslednji je vojnik koji se povukao sa karaule. I posle 25 Račić se seća svakog dana provedenog na Košarama, kao i svojih kolega koji su svoj život položili braneći otadžbinu.

Ovaj događaj je samo jedan od mnogih kojim Grad Pančevo pokazuje da neguje sećanja i ne zaboravlja heroje  koji su  delima pokazali kako se voli svoja zemlja.

Related posts

Crveni krst Pančevo: u susret Svetskog dana zdravlja

Predsednik Vučić danas i sutra u radnoj poseti BiH

Dom zdravlja: Nova stomatološka stolica za Dečje odeljenje

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija