28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Servisna informacija Srbija Vesti

Narodna kuhinja Crvenog krsta Pančevo – u susret praznicima podelila dodatne namirnice korisnicima

U susret Prvomajskim i Uskršnjim praznicima, Narodna kuhinja Crvenog krsta Pančevo podelila je korisnicima dodatne namirnice za šest prazničnih dana. Finansijska sredstva za pakete hrane obezbedio je grad Pančevo, navodi Milenko Čučković, član Gradskog veća za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Za sve korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Pančevo obezbeđene su namirnice za šest neradnih prazničnih dana. Korisnici su mogli da preuzmu praznične pakete koji sadrže konzervisane namirnice, po 10 jaja za svakog člana porodice, vekne hleba sa produženim rokom trajanja i Uskršnje paketiće za decu na tri punkta u gradu, ali i na punktovima u okolnim naseljenim mestima.

Finansijska sredstva za dodatne namirnice za vreme Prvomajskih i uskršnjih praznika izdvojio je Grad Pančevo. Odluku da obroci narodne kuhinje budu prošireni i na naseljena mesta grad je doneo prošle godine, podseća Milenko Čučković, član Gradskog veća za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike.

„Osim grada, kojeg smo imali u prethodnoj odluci, sada su obuhvaćena i naseljena mesta. Svakodnevno se kuva oko 1000 obroka i distribuira na području grada i naseljenih mesta. Za sve potrebe, grad je u ovoj godini u budžetu grada izdvojio 75 000 000 dinara“, rekao je Milenko Čučković, član Gradskog veća za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Namera grada je da na ovaj način donese prazničnu atmosferu u domove svih građana Pančeva, dodao je Milenko Čučković i čestitao sugrađanima predstojeće praznike. Iz Crvenog krsta poručuju da će, posle praznika, prvi radni dan na punktovima za podelu obroka otpočeti u utorak, sedmog maja 2024. godine, kada će, po uobičajenom rasporedu, biti podeljen redovan topli obrok sa mesečnog jelovnika.

Related posts

ATLETIKA: Pančevci ostvarili zavidne rezultate na takmičenju „Ubov atletski miting prijateljstva“

Poraz košarkaša Tamiša od Slobode, Vojvodina prvak

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić obišao škole u Gornjem i Donjem Crnatovu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija