28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Zahvaljujući sredstvima Kompanije NIS Mašinska škola Pančevo kupila 15 kompjutera

Mašinska škola Pančevo konkurisala je prošle godine kod Kompanije NIS i odobrena su sredstva za kupovinu nove računaraske opreme . Vrednost konkursa je milion i 250 hiljada dinara, a kupljeni su novi savremeni kompjuteri koje će učenici iz nekoliko obrazovnih profila koristiti u nastavi.

Mašinska škola Pančevo ima dugogodišnju saradnju sa Kompanijom NIS. Prošle godine   konkurisali su  u okviru programa „Zajednici zajedno“, koji se već više od jedne decenije  sprovodi i u našem gradu i dobili su sredstva za kupovinu nove računarske opreme. Novi kompjuteri su nalaze u uređenim kabinetu koji koristi više učenika iz različitih smerova.

„Mi smo dobili sredstva za opremanje jednog računarskog kabineta koji nam znači za obrazovne profile tehničar mehatronike, mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje, mašinskog tehničara za upravljanje CNC mašinama, obrazovanje i kvalitet same nastave smo podigli na značajniji nivo“, rekao je Nenad Dojčinović – direktor Mašinske škole Pančevo.

Kupljeni su novi savremeni kompjuteri koji će u potpunosti moći da odogovre na sve zahteve nastave koja se  realizuje u Mašinskoj školi Pančevo.

„To su savremeni kompjuteri, nove generacije i da su svi programi koji su instalirani vezani za obrazovne profile i predmete koji su u okviru tih profila . Omogućavaju da rade, imaće kvalitetnije rad i na 3 d štampačima i mašinama“, dodao je Nenad Dojčinović – direktor Mašinske škole Pančevo

Mašinska škola Pančevo već dugi niz godina ima izuzetnu saradnju sa Kompanijom NIS, koja se realizuje i van sam škole. Nenad Dojčinović veruje da će saradnja biti nastavjen i u budućnosti.

„Kao što znate mi svake godine sarađujemo sa Kompenijom NIS, tako i oko implementacije posete učenika samoj kompaniji da bi se videlo kako radi sistem, a i ove godine planiramo tu saradnju“, kaže Nenad Dojčinović – direktor Mašinske škole Pančevo.

Vrednost računarske opreme koja je kupljena za potreba Mašinske škole a za šta je sredstva obezbedila Kompanija NIS  je milion i 250 hiljada dinara.

Related posts

Tomislav Sivić, trener Železničara pred duel sa Novim Pazarom ističe: Želimo da dođemo do naše luke spasa

SKANDAL – Dinkovi jurišnici u pohodu na srpsku zastavu!

U Debeljači održana tradicionalna Uskršnja radionica za decu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija