30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić sa Patricijom Lips: Otvoreno o svim pitanjima koja trenutno opterećuju odlične odnose Srbije i Nemačke

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Patricijom Lips, zamenicom šefa poslaničkog kluba CDU/CSU u Bundestagu, zaduženom za evropsku politiku i pitanja ljudskih prava.

Sa Patricijom Lips otvoreno o svim pitanjima koja trenutno opterećuju inače odlične odnose Srbije i Nemačke, kao i o jačanju saradnje u brojnim oblastima, objavio je predsednik na zvaničnom Instagramu.

– Pojasnio sam pozicije Srbije o zajedničkim temama od interesa i istakao privrženost naše zemlje EU integracijama, kao i daljem snaženju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa Nemačkom, o čemu sam imao odlične razgovore sa Fridrihom Mercom, predsednikom CSU u Minhenu, kao i sa premijerom Bavarske Markusom Zederom prilikom njegove nedavne posete našoj zemlji.

– Svakako, među temama su bile i reforme u svim oblastima od značaja za evropski put Srbije, a posebno u domenima vladavine prava i unapređenja demokratskih procesa, kojima je Srbija iskreno posvećena“, zaključio je Vučić.

Related posts

MUP objavio uputstvo šta činiti ukoliko primetite požar

Selektor Stojković do početka priprema za EP u Nemačkoj potpisaće novi ugovor sa FSS

Visoke temperature utiču na zdravlje

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija