26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

U Ivanovu svečano otvoren 17. Foto safari

U Ivanovu svečano je otvoren 17. po redu Foto safari. Ove godine prijavilo se više od 300 fotografa iz cele Srbije, a fotografije koje će biti urađene tokom ovogodišnjeg safarija biće prikazane na tradicionalnom salonu umetničke fotografije 15. avgusta.

Već skoro dve decenije u Ivanovu se održava Foto safari, događaj koji okuplja fotografe iz cele Srbije. Ove godine, u ovo malo južnobanatsko selo, došlo je više od 300 ljubitelja  fotografije. Kako ističu učesnici safarija Ivanovo je prelepo mesto idealno za fotografisanje.

  – U Ivanovu sam  treći ,a možda I četvrti put , a najviše volim da fotografišem Dunav i crkvu kao i narodne nošnje. S obzirom da mi u Kragujevcu nemamo reku predivno je doći ovde I uživati u njoj, rekao je jedan od učesnika Foto safarija

 – Sigurno sam bio pet ili šest puta do sada ovde u Ivanovu, a inspiracija mi je uvek prva da se vidim sa ovim ljudima koji su sjajni fotograf,i to je prva inspiracija, ali I samo Ivanovo je inspiracija  jer su ljudi  ovde predivni I gostprimljivi, rekao je još jedan od učesnika.

Prema rečima direktora Doma kulture „Žarko Zrenjanin“ Marka Gurana, Foto safari je važan događaj jer se na taj način promoviše Ivanovo.

– Ivanovo je itekako poznato po foto safariju  jer samo Ivanovo se promoviše na taj način, to je jedna promocija kroz fotografiju,  jer to nisu fotografije koje možete da vidite samo ovde u Ivanovu na izložbi, tako da te fotografije  stižu svuda po svetu  tako da mi imamo tu privilegiju da se promovišemo na jedan poseban način, rekao je direktor Doma Kulture “Žarko Zrenjanin” Marko Guran. 

Iz Doma kulture  „Žarko Zrenjanin“ poručuju da će se potruditi da i u narednom periodu organizuju što više ovakvih događaja. Sve fotografije nastale tokom ovogodišnjeg Foto safarija biće izložene na tradicionalnom Salonu umetničke fotografije  15. avgusta ,u prostorijama ove kulturne ustanove.

Related posts

Vučević čestitao Vaskrs: Sačuvajmo mir, zajedno koračajmo putem ljubavi i sloge

U Narodnom muzeju , 25. maja počinje 21. Bijenale umetnosti pod sloganom „Ispiranje“

MUP: Od sutra međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja autobusa i kamiona

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija