20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić s Dodikom o svim aktuelnim regionalnim pitanjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o svim aktuelnim pitanjima iz regiona.

Predsednik Vučić je posebno izvestio Milorada Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njene delegacije u UN povodom predloga Nemačke i drugih velikih sila da se usvoji rezolucija o Srebrenici, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cenu.

Takođe, predsednik Vučić obavestio je predsednika Dodika da je Republika Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo.

Predsednik Dodik obavestio je predsednika Vučića o svojoj poseti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posete. 

Istovremeno, predsednik Dodik zatražio je od predsednika Vučića da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene.

Predsednik Vučić je prihvatio ideju predsednika Dodika, te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji.

O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima saradnje, predsednici Vučić i Dodik razgovaraće 1. maja u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Related posts

Sednica Skupštine Grada Vršca: usvojila odluku o Srednjoročnom Planu Grada Vršca

Muzej u Beloj Crkvi najstariji u Vojvodini

Opovo: Godišnja skupština AK „Spartak“

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija