27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

Godinu jubileja i predvaskršnje okupljanje žene Novog Sela provele sa najmlađima

Udruženje žena ,,Novoseljanke“ već deset godina organizuju razne događaje, manifestacije ,radionice i izložbe. Godinu jubileja i predvaskršnje okupljanje vredne žene iz Novog Sela odlučile su da provedu sa najmlađima.

Udruženje žena ,,Novoseljanke“ organizovale su radionicu koja je bila posvećena najmlađima. Ukrašavanje medenjaka za najradonisiji hišćanski praznik Vaskrs oduševio je mališane koji su sa nestrpljenjem čekali da pokažu svoju kreativnost kroz ovu radionici.

Tradicija duga deset godina se nastavila, a vredne žene iz Novog Sela uživale su u druženju sa najmlađima i rado sa njima delile svoje znanje. Naša sagovornica i predsednica udruženja žena ,, Novoseljanke“ Snežana Baba istakla je da svaki praznik treba da bude u duhu dece jer se oni praznicima najviše i raduju.

Medenjaci su slatkiš po kojima je udruženje žena iz Bantaskog Novog Sela poznato, a prirodne boje  kojima su deca ukorašavala ovaj kolač nije teško napraviti istakla je naša sagovrnica.

Mališani su dobili smernice ali i zadatak da svoju kreativnost iskažu kroz šarenolike crteže na svojim medenjacima. Uživanje nisu krili ni nešto stariji pa je ova radionica rezultirala druženjem i zajedničkim uspesima.

Related posts

Vučević: Sutra ću podneti ekspoze i izneti predlog za sastav vlade

Grad Pančevo nastavlja da podržava mlade talente

Dom zdravlja: Nova stomatološka stolica za Dečje odeljenje

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija