27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

EKSKLUZIVNO! BABKEN SIMONJAN: U Srebrenici NIJE bilo GENOCIDA!

Ugledni jermenski književnik, prevodilac i univerzitetski profesor Babken Simonjan uporedio je stradanje jermenskog i srpskog naroda i govorio je o pokušaju totalnog istrebljenja koji je sproveden nad ova dva naroda.

Profesor Babken Simonjan iz Jerevana u ekskluzivnom intervjuu rađenom za potrebe snimanja dokumentarnog filma “Anatomija obmana: Srebrenica“, u produkciji Centra za društvenu stabilnost, naveo je da je tokom istorije izvršen genocid nad srpskim i jermenskim narodom, kao i da su Srbi proterani sa svojih vekovnih ognjišta, tokom akcije Oluja na prostoru Hrvatske, kao i iz južne srpske pokrajine Kosovo i Metohije.

Istakao je da Muslimani danas u Bosni i Hercegovini čine više od 50% ukupnog stanovništva, te uzevši tu činjenicu u obzir ne može biti govora o genocidnoj nameri, niti o genocidu u Srebrenici.

Šta predstavlja Veliki zločin?

Genocid nad Jermenima, u jermenskoj istoriografiji poznat i kao Veliki zločin, predstavlja sistematsko i kontinuirano etničko čišćenje, proterivanje i masovna ubistva izvršena nad pripadnicima jermenskog naroda na području Osmanskog carstva tokom Prvog svetskog rata.

Prema različitim procenama, od 800.000 do 1.500.000 pripadnika jermenskog naroda je ubijeno tokom Velikog zločina.

Podsećamo, na ovu temu se već oglasio jedan od najvećih svetskih autoriteta vezano za pitanje genocida i holokausta Jehuda Bauer koji je takođe izjavio da u Srebrenici nije bio genocid.

Izvor:nsuzivo.rs

Related posts

Ima neka tajna veza – zašto je dekanica PMF jedina podržala govor mržnje Dinka Gruhonjića?

Veterani KUD-a “Vasil Hadžimanov” nastupaju širom Srbije

POČINJU PREGOVORI SA STUDENTIMA! Ekskluzivno: Rektor Univerziteta u Novom Sadu zajedno sa dekanima stigao na Filozofski fakultet 

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija