27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Banatski Brestovac: Bogat dvonedeljni program uoči praznika

Uoči predstojećih praznika, Dom kulture „4.oktobar“ iz Banatskog Brestovca pripremio je raznovrsan dvonedeljni program. Nakon održane dečije predstave, sledeća aktivnost je kreativna radionica „Uskršnja čarolija“.

Dom kulture „4. Oktobar“ iz Banatskog Brestovca godinama predano radi na organizovanju različitih događaja s ciljem što većeg uključivanja meštana svih uzrasta u različite radionice i kurseve.

Uoči predstojećih praznika, ova ustanova organizovala je zanimljive aktivnosti za najmlađe, otkrila je Milica Pešić, v.d. direktora Doma kulture.

Pored prazničnih radionica, u prostorijama ove ustanove održavaju se i časovi folklora za sve uzraste u saradnji sa kulturno-umetničkim društvom „Neolit“ iz Starčeva.

Nevenka Đurić, urednica programa Doma kulture, otkriva da su decenijama unazad najposećeniji događaji u ovom selu izložbe umetničkih fotografija koje se organizuju u saradnji sa kino foto klubom „Ponjavica“.

Banatski Brestovac je 2017. godine obeležio tri veka postojanja. Ovo selo je jedno od najmlađih naselja u Banatu, a poznato je kao mesto vrednih ratara i pre svega povrtara.

Related posts

Farbanje jaja u udruženju žena „Omoljčanke“

Uspeh takmičara AK Spartak iz Opova

Predsednik Vučić primio je pisma novog ambasadora Suverenog Vojnog Malteškog Reda Frančeska Marije Amorusa

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija