28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Kultura Vesti Vršac

Vršac: Održano predavanje „Umetnost u doba veštačke inteligencije

Promocija interdisciplinarnih istraživanja o ulozi veštačke inteligencije u umetnosti bila je centralna tema predavanja i ekranske izložbe „Umetnost u doba veštačke inteligencije“ organizovanog u saradnji Kulturnog centra Vršac i Regionalnog naučnog centra.
Govoreći o značaju integracije generativne veštačke inteligencije u umetnički svet, njenoj ulozi u redefinisanju kreativnosti i autorstva, te uticaju AI umetničkih generatora na konvencionalne umetničke procese, dr Jelena Guga, teoretičarka novomedijske umetnosti i kulture i Jelena Novaković, umetnica koja se bavi istraživanjima u oblasti digitalne umetnosti i novih medija, pružile su vršačkoj publici stimulativan i inspirativan uvid u aktuelnu temu koja se nalazi na raskršću umetnosti, tehnologije i etike.
Predavanje i ekranska izložba „Umetnost u doba veštačke inteligencije“ prvi je u nizu programa koje će Kulturni centar Vršac realizovati u saradnji sa Regionalnim naučnim centrom.
Naredno predavanje na temu „Žena i žensko telo u medicini“ dr Ljiljane Pantović zakazano je za 20. maj.

Related posts

Danas glasanje o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN

Počinje Svetsko prvenstvo  srednjoškolaca u odbojci

Pobeda fudbalera Dinama protiv Bečeja

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija