20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Društvo Kultura Najvažnije Srbija Vesti

Udruženje likovnih stvaralaca i amatera iz Bele Crkve

Udruženje likovnih stvaralaca amatera iz Bele Crkve osnovano je pre 17 godina tokom kojih je svojim aktivnostima doprinelo razvoju kulture u ovoj opštini. Prostorije udruženja nalaze se u samom srcu grada. Tokom letnje sezone i Karnevala cveća najviše je posećena galerija udruženja.

Desetak članova Udruženja likovnih stvaralaca amatera iz Bele Crkve različite su starosne dobi i svako na svoj način daje doprinos radu te organizacije. Prostorije udruženja nalaze se na atraktivnoj lokaciji u gradu, a svi koji odluče da posete njihovu galeriju mogu uživati u zanimljivoj postavci, otkriva Milena Jovanović, predsednica udruženja.

Kako Milena Jovanović ističe, udruženje duguje veliku zahvalnost  opštini Bela Crkva koja im je omogućila da imaju svoje prostorije i izložbeni prostor.

Svakog leta članovi udruženja organizuju školu crtanja za predškolce i osnovce.

Udruženje likovnih stvaralaca amatera iz Bele Crkve osnovano je 2007. godine. Do sada su učestvovali na preko 120 izložbi, a imaju veliki broj nagrada i priznanja. Galerija udruženja je posebno posećena za vreme turističke sezone, od juna do oktobra meseca.

Related posts

Kovin: Predata lista „Aleksandar Vučić – Kovin sutra“

Početak tretmana suzbijanja larvi komaraca u Pančevu od sutra

Pokret socijalista: Kada sledeći put pitate šta je Vulin radio u Sankt Peterburgu  pročitajte izjavu Patruševa o rezoluciji o Srebrenici 

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija