28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Servisna informacija Srbija Vesti

Saobraćajna policija: Narednih dana pojačana kontrola saobraćaja

U periodu od 25. aprila do 7. maja 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije sprovešće akcije pojačane kontrole saobraćaja.

Pred praznike koji nam se približavaju  od 25. Aprila do 1. Maja saobraćajna policija  sprovešće pojačanu kontrolu  saobrćaja koća će biti usmerena na otkrivanje I sankcionisanje prekršaja prekorčenja brzine kretanja, kaže Aleksandra Miljković, komandir Saobraćajne policijske ispostave Pančevo.

„Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, u vremenu od 00.00 do 24.00 časa, biće realizovana akcija ‘Speed Marathon’ tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa“, napominje MUP.

U period od 2. do 7. maja saobraćajna policije sprovešće još jednu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

„Pripadnici saobraćajne policije će vršiti kontrolu saobraćaja sa ciljem da se smanji broj sjaobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama za vreme prvomsjskih I vasršnjih praznika. Kontrola će biti usmerena ka  ograničnju brzine kretanja, vožnju pod uticajem alkohola, psihoaktivnih supstnci, ne korišćanje sigurnosnog pojasa I svih drugih prekršaja koji ugrožavaju bezbednost saobraćaja“, rekla je Aleksandra Miljković –  komandir saobraćajne policijske ispostave Pančevo.

Prema rečima Aleksandre Miljković veoma je važno da se održavaju ovakve akcije tokom praznika, kada mnogo  naših sugrađana slobodne dane iskoristi za odlazak u neko izletište.

„Najviše se opuste za dane vikenda I kada su praznici. Svi putni pravski koji vode ka turističkim mestima su najkritičniji I tada imamo najviše učesnika u saobraćaju“, rekla je Aleksandra Miljković –  komandir saobraćajne policijske ispostave Pančevo.

Svaka akcija ima svoj doprinos I  postiže se cilj a to je da se smanji broj saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama, a I vozači postaju oprezniji,  zaključila je Aleksandra Miljković.

Related posts

Kraj jedne blede neuspešne karijere: Đilas u maniru diktatora guši svaki otpor njegovoj ideji bojkota i samovlašća!

OFK Vršac organizuje odlazak gledalaca na utakmicu sa Crvenom Zvezdom

NIS po sedmi put raspisao konkurs „NIS Calling“

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija