30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Sport Srbija Vesti

Grad Beograd: domaćin izuzetnog sportskog događaja – Ironman 70.3 Belgrade trka

Ironman 70.3 Belgrade trka u Srbiji za koju se očekuje da bude jedna od najbržih trka u kalendaru za 2024. godinu, okupiće više od 1.000 vrhunskih takmičara iz celog sveta. Ova manifestacija zakazana je za 15. septembar i predstavlja prvu Ironman trku ovom delu Evrope.

Grad Beograd ponovo će biti domaćin jednog izuzetnog sportskog događaja. Ovoga puta, to će biti premijerna Ironman trka, takmičenje koje će se prvi put održati u našem regionu. Bojan Đurić, direktor Ironman 70.3 Belgrade trke izjavio je na konferenciji za medije u hotelu Radison, da će ovo biti najmasovniji triatlonski događaj u istoriji Srbije, te da do sada, pet meseci pre trke, ima oko 500 prijavljenih takmičara iz 45 zemalja sveta.

„Važna informacija za sve takmičare je da će ova trka imati 40 slotova za Svetsko prvenstvo u Ironman 70.3 seriji koja se 2025. godine održava u Marbelji. Trka ima i karakter državnog prvenstva u poludistanci, a što se tiče same staze, reč je o jednoj od najbezbednijih staza, pliva se u Savskom jezeru na Adi Ciganliji u kontrolisanim uslovima, bicikl se vozi na zatvorenom auto-putu ka Obrenovcu, preko mosta na Adi, i na kraju se trči od Ade Ciganlije pored Beograda na vodi ka 25. maju. Potrudili smo se da takmičarima pokažemo najbolje što Beograd ima“, rekao je Bojan Đurić.

Nikola Rajičić, gradski podsekretar za sport i omladinu istakao je da je Beograd grad sporta i odluka koju su pre deset godina uneli u Strategiju razvoja sporta bila je da Beograd ide u susret velikim takmičenjima.

Vera Crnoglavac, državna prvakinja u super sprint triatlonu rekla je da joj je izuzetno drago što će njena zemlja i njen grad biti domaćini jedne ovakve trke o kojoj svi koji se bave triatlonom maštaju da učestvuju.

„Ono što je u fudbalu Liga šampiona to je za triatlonce Ajronmen. Drago mi je što će Beograd ugostiti preko hiljadu takmičara iz celog sveta i srećna sam što ću imati priliku da odmerim snage sa vrhunskim sportistima, da vidim koliko sam napredovala i da upoznam nove ljude iz različitih država.Posebno me raduje što će događaj obuhvatiti i trku za najmlađe, 11TRIKIDS“, rekla je Crnoglavac.

Triatlon, olimpijski i najbrže rastući sport na svetu u septembru u Beogradu dobija novu trku, iz kalendara prestižnog međunarodnog takmičenja IRONMAN. Sporazum o organizaciji prvog srpskog IRONMAN-a potpisali su Darko Savić, predsednik Sportskog udruženja 11TRI i Henrik Brovel, regionalni direktor Ironman Europe.

Related posts

Vučić će sutra objaviti ime mandatara za sastav nove vlade

Predsednik Vučić čestitao Nausedi na ponovnom izboru za predsednika Litvanije

Rasadnik Komnošan prepoznatljiv po uzgoju kaktusa

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija