20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Radovi na školi u Barandi

U izdvojenom odeljenju  škole „Olga Petrov“ u Barandi u toku su radovi na rekonstrukciji objekta.  Trenutno se odvijaju radovi u potkrovlju  i u fiskulturnoj sali, a sredstva za ove projekte obezbedili su pokrajnski Sekretarijat za obrazovanje i lokalna samouprava.

U školi “Olga Petrov”  u Barandi koja je izdvojeno odeljenje škole Zoran Petrović iz Sakula  u toku su radovi na dva projekta, kaže Danijela Stanković, vd direktora škole. Sredstva za radove  na tavanskom prostoru obezbedila je opština Opovo, dok radove na rekonstrukcijei fiskulturne  sale  finansira pokrajnski Sekretarijat za obrazovanje.

  • Jedan projekat obuhvata rekonstrukciju fiskulturne sale i radovi su u završnoj fazi i očekujemo da budu gotovi do polovine maja. Potpuno je krov rekonstruisan, zamenjen je crep, grejanje, hoblovanje parketa je urađeno,  zidovi su gletovani, okrečeni, rekonstruisan je i dečji toalet. Što se tiče drugog većeg projekta koji finansira lokalana samouprava I zahvalni smo im na tome, ovom rekonstrukcijom dobićemo tri nove učionice i dva toaleta. Jedna učionica će biti informatički kabinet, na prvom spratu ćemo imati proširenu zbornicu I to nas raduje I u prizemlju će učenici dobiti trpezariju. Projektom je obezbeđen i nameštaj,rekla je Danijela Stanković – vd direktora OŠ “Zoran Petrović” Sakule.

Ovi radovi su veoma značajni za sve učenike koji pohađaju školu u Barandi, jer će dobti nov, uređen prostor, ali će I nastavncima biti obezbeđena veća  zbornica, naglašava Danijela Stanković.

  •  Veoma je značajno jer mi već dugo čekamo rekonstrukciju, učenicima ćemo obezbediti kvalitetniju nastavu više prostora I rada sa njima. Renoviranju škola nikada kraja, krečenje učionica, nov nameštaj to je ono što uvek treba. Nabavka kompjuterske  opreme, to su budući planovi,rekla je Danijala Stanković – vd direktora OŠ “Zoran Petrović” Sakule.

Prva školska zgrada u Barndi je podignuta 1863. godine, a izgradnja sadašnjeg objekta je počela 1985. a završena 1987. godine sredstvima državne zajednice, mesnim samodoprinosom i dobrovoljnim prilozima meštana Barande. I danas  u školi ističu da imaju odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom.

  • Mi imamo odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom ponosna sam I mogu da kažem da smo im negde u vrhu prioriteta I to je za svaku pohvalu, rekla je Danijala Stanković – vd direktora OŠ “Zoran Petrović” Sakule.

Za ovu godinu je planirana I poptuna rekonstrukcija matične škole  Zoran Petrović u Sakulama, naglašava Danijela Stanković . Radovi bi trebalo da  započnu po završetku školske godine. 

Related posts

Opovo: Paketi za izbeglice

MUP Novi Sad: uhapšen D.B. zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga

Međunarodni Dan Roma obeležen svečanom priredbom u OŠ „Paja Jovanović“ u Vršcu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija