27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo Sport Vesti

Ilija Serafimović iz Pančeva osvojio dve medalje na Evropskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema

Mladi Pančevac, internacionalni majstor Ilija Serafimović kao deo reprezentacije Srbije učestvovao je na Prvenstvu Evrope u rešavanju šahovskih problema u Nemačkoj i osvojio dva trofeja.
Nemački grad Hagen od 19. do 21. aprila bio je domaćin 17. prvenstva Evrope u rešavanju šahovskih problema. Boje Srbije branili su velemajstori Bojan Vučković, Vladimir Podinić, Miodrag Mladenović i mladi Pančevac, internacionalni majstor Ilija Serafimović.

Mladi Ilija Serafimović je zablistao i sa ovog takmičenja doneo u Pančevo, osim ekipnog srebra još jedan trofej. Sa osvojenih 74,5 poena od mogućih 90, zauzeo je 9. mesto u ukupnom plasmanu, ali i zlatnu medalju u konkurenciji juniora do 23 godine.
Rezultatima na ovom prvenstvu popravio je rejting za više od 20 poena i došao do rekordnih 2.515 bodova čime je trenutno dostigao 16. mesto na svetskoj listi i napravio još jedan korak ka tituli velemajstora.
Priliku za nove uspehe mladi Pančevac će imati već krajem jula kada će se u Letoniji održati 47. svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema.

Related posts

Položaj pripadnika rumunske nacionalne manjine u Srbiji je na zavidnom nivou

NIS dobitnik priznanja „Dobročinitelj“ za 15 godina doprinosa zajednici

Autobusi Pantransoprta tokom praznika po nedeljnom redu vožnje

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija