27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Aleksandar Vulin sastao se sa Nikolajem Patruševim u Sankt Peterburgu: Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici

Aleksandar Vulin sastao se danas u Sankt Peterburgu sa sekretarom Saveta bezebednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim u okviru 12. Međunarodnog sastanka visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja.

Sekretar Saveta bezebednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev istakao je tokom razgovora sa Aleksandrom Vulinom da Ruska Federacija daje punu podršku Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i celovitosti.

Nikolaj Patrušev je istakao da Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština Ujedinjenih nacija planira da donese,  te da će Rusija po ovom pitanju iskoristiti svoj uticaj i ugled među slobodnim državama kako bi donošenje rezolucije bilo sprečeno.

Patrušev je okarakterisao kao posebno licemerstvo to što Nemačka predlaže rezoluciju o Srebrenici koja je odgovorna za najveći genocid u 20. veku.

Nikolaj Patrušev čestitao je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa i očuvanje samostalne i nezavisne politike Srbije uprkos zapadnim pritiscima.

Sekretar Saveta bezebednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev zhavalio se Aleksandru Vulinu na svim naporima i doprinosu koje je uložio u razvoj saradnje srpskih i ruskih službi i izrazio uverenje da će sa Aleksandrom Vulinom lično i u budućnosti nastaviti saradnju u oblasti bezbednosti.

Related posts

Uspeh Atletskog kluba „Tamiš“ u Alibunaru

Gruhonjić više puta širio mržnju prema Srbima: Krajnje je vreme da Tužilaštvo pokrene postupak

Akciji dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi odazvalo se 100-nak humanih ljudi

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija