30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Tehnička škola „23. maj“ tradicionalno organizuje Sajam obrazovanja

Dvadeset trećeg aprila od 12 do 14 sati u pančevačkoj Tehničkoj školi „23.maj“ održaće se tradicionalni Sajam obrazovanja. Na sajmu će se maturantima osnovnih škola predstaviti sve srednje škole na teritoriji grada Pančeva.

Sa ciljem da se budućim srednjoškolcima predstave različite mogućnosti kada je o izboru srednje škole reč, Tehnička škola „23. maj“ tradicionalno organizuje Sajam obrazovanja. Maturanti svih osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva pozvani su da dođu, kaže direktorka Tehničke škole, Marija Petković.

„Ono što je dobro je da učenici maturanti dođu i da se informišu. Biće predstavljene svi smerovi, sva područja rada, kako područja rada u našoj školi, tako i u drugim školama. Dolazi Gimnazija „Uroš Predić“, Medicinska škola, Poljoprivredna škola, Ekonomska škola, Elektrotehnička škola, a pridružiće nam se i škola „Mara Mandić““, rekla je direktorka Tehničke škole, Marija Petković.

Posetiocima sajma će škola domaćin predstaviti svaki obrazovni profil na veoma zanimljiv i kreativan način.

„Profesori će izvesti neki eksperiment u laboratorijama, To je tradicija i učenicima bude jako interesantno. Frizeri će predstaviti svoj salon, Grafičari će predstaviti čuveni kabinet 13, gde se odvija praktična nastava Pored toga, iz područja rada geodezija i građevinarstvo će predstaviti svoj kabinet 26, i svu opremu koju koriste u nastavi. Pekari će spremiti neke svoje proizvode u školskoj pekari, tako da mislim da ćemo se dobro predstaviti“, rekla je direktorka Tehničke škole, Marija Petković.

Inače, od naredne školske godine Tehnička škola „23. maj“ otvoriće i poseban trogodišnji smer pedikir-manikir. Tako će postati šesta srednja škola u Srbiji koja u ponudi ima ovaj obrazovni profil. Svu opremu potrebnu za ovaj smer finansira Grad Pančevo.

Related posts

Predsednik Vučić se sastao sa sekretarom provincijskog Komiteta Komunističke partije Kine Nijem Juefengom

Predsednik Vučić: Dobre i otvoreni razgovori sa Trokazom

Novi letnji talas popusta u DDOR osiguranju

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija