30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Prvi ispit zrelosti za osnovce

Prelazak iz četvrtog u peti razred za mnoge učenike predstavlja veliki problem., Odlaze od učiteljice koja je uvek bila tu za njih, a dobijaju nove predmete. Kako se pripremaju za novo životno poglavlje pitali smo učenike četvrtog razreda OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu.

Svaka novina u životima dece može biti izuzetno  izazovna, ali i zabavna. Takav je i prelazak iz četvrtog u peti razred. Pitali smo četvrtake iz OŠ „Branko Radičević“  kako se pripremaju za peti razred i šta očekuju od novih predmata koje će dobiti od sledeće školske godine.

Učenici sa kojima smo pričali istakli su da će im najteže pasti rastanak od učiteljice jer je ona uvek bila tu za njih,oslonac kad god im je bila potrebna. Pitali smo ih još kako će izgledati nastava bez učiteljice.

Polazak u peti razred pred svakog đaka stavlja niz novih izazova. Ovo je važna školska prekretnica u kojoj se dešavaju brojne promene – novi nastavnici, novi obimniji i teži predmeti, pa prelazak iz učionice u učionicu i drugačija pravila ponašanja.  Takođe, ovo je period kada deca ulaze u pubertet. Menjaju se u fizičkom i psihičkom smislu što dodatno period čini izazovnijim. Kako se deca prvi put susreću sa mnogim stvarima koje su  im nepoznate, važno je dragi roditelji da im budete podrška na tom putu odrastanja i adaptacije.

Related posts

Predsednik Vučić: Letimo za Njujork, pre toga sastanak sa Srbima iz regiona i patrijarhom

Predsednik Vučić: Pokazali smo kako se bori za Srbiju, više od dve trećine stanovništva sveta protiv

Novi maloprodajni objekat kompanije NIS na auto-putu „Miloš Veliki“

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija