28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Vučić:Nastavićemo da se borimo,bez obzira što su silom pokušali da nas ponize

Nastavićemo da se borimo za Srbiju, da idemo uzdignute glave, bez obzira na to što su pokušali silom da nas ponize, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka, gde će sutra predstavljati Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"Nastavićemo da se borimo za Srbiju, za naš narod, za živote i budućnost naše dece, da idemo uzdignute glave bez obzira na to što su pokušali silom da nas ponize", napisao je predsednik Srbije na Instagram nalogu avucic.

Vučić je stigao u Njujork, gde će u ponedeljak predstavljati Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti predstavljen redovni šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN-a Antonija Gutereša o radu UNMIK-a. 

Predsednik Vučić će tokom boravka u Njujorku obaviti i niz konsultacija sa predstavnicima zemalja članica UN, kako bi objasnio poziciju Srbije u vezi sa najavljenom rezolucijom o Srebrenici. 

 Vučić je, uoči puta u Njujork, izjavio da će donošenje takve rezolucije dodatno narušiti odnose u regionu i da će se Srbija svom snagom boriti protiv usvajanja rezolucije.

Related posts

Aleksandar Vulin: Dora Bakojani je pokazala da je Grčka postala velika zemlja sposobna za velike podlosti

Program “Zajednici zajedno” kompanije NIS obeležio deceniju i po postojanja

Predsednik Vučić primio je pisma novog ambasadora Suverenog Vojnog Malteškog Reda Frančeska Marije Amorusa

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija